Madplan uge 7

Kikærtecookies med chokolade & peanutbutter

Cookies er noget af det lækreste og disse er ingen undtagelse. Godt nok er de ikke specielt sprøde, men smagen fejler absolut intet. De tilmed ret sunde og proteinrige, da de er lavet på kikærter – den er god nok. De smager virkelig godt og fungerer godt som et lille mellemmåltid eller som en snack og de kan tilmed holde sig ret længe i en lufttæt beholder.

Jeg fik en del mennesker til at testsmage dem, det er rart lige at høre andres mening, så det ikke bare er en selv, som er vilde med opskrifterne. Alle som smagte var ret vilde med dem, selv dem som normalt ikke bryder sig om kikærter. Så I skal ikke være bange for at give jer i kast med denne opskrift.

Jeg har et par andre søde opskrifter med kikærter liggende på bloggen, hvis det skulle have interesse. Der ligger en opskrift på kikærtekage, kikærteboller samt en chokoladekage med kikærter. Derudover kan I også finde et par andre opskrifter på forskellige sundere cookies som bønnecookies, luksus cookies samt cookies med chokolade og peanutbutter.

OPSKRIFT 12. stk.

Ingredienser

200g kogte kikærter

130g havregryn

1 æg

2 dadler

1 spsk. kokosolie

1 tsk. bagepulver

2 spsk. peanutbutter

2 spsk. EASIS multisød

70g mørk chokolade

Et nips salt

 

Fremgangsmåde

  1. Hvis I ikke bruger kikærter fra dåse, så huske at udbløde kikærterne i vand i 10-12 timer og efterfølgende kog den 50 minutter.
  2. Kom kikærterne i en blender sammen med kokosolie, æg og dadler. Blend til en lind masse.
  3. Efterfølgende tilføjes multisød, salt, peanutbutter, multisød, bagepulver og havregryn. Det hele blendes rigtig godt igennem.
  4. Hak chokoladen og vend det i dejen. Del dejen i 12 stykker, tril dem runde, kom dem på en bageplade med bagepapir, giv dem et godt tryk og bag dem i en 180 grader forvarm ovn i 12-14 minutter.
  5. Lad dem køle lidt af på en rist, inden I spiser dem. Velbekomme.

2 kommentarer

  • Karen Porskrog Boisen

    Hej Camilla
    Skal kikærterne koges hvis man bruger dem fra dåse?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Nej det skal de som regel ikke. Når man bruger dem på dåse, så er de udblødt og forkogt (mener jeg) ellers står det på 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 7