10 mest populære indlæg i februar 2019

Chicken con carne

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Jeg har her lavet en lidt anderledes udgave af den klassiske opskrift på chili con carne, da jeg har bare byttet det hakket oksekød ud med kyllingefileter og det smager virkelig skønt og tager samtidig ikke mere end en times tid at lave. Udover at jeg har brugt kyllingefileter fra Frijsenborg.

Denne opskrift på chicken con carne er, udover kyllingefileterne, lavet på en god portion grøntsager, bønner og en masse krydderier. Retten er til at overskue, da det hele bare skal skæres i tern, brunes af i en stor gryde også skal det ellers bare simre 30-40 minutter.

Til retten kan man servere almindelig hvide ris, brune ris eller blomkålsris. En god portion creme fraiche og enten friske tern avocado eller guacamole på toppen er virkelig lækkert. Derudover kan man altid tilføje lidt salsa, hvis man godt kan lide det lidt stærkt.

OPSKRIFT 4 pers.

Ingredienser

3 stk. kyllingefileter

250g udblødte bønner (ca. 100-120g udtørret)

2 løg

3 fed hvidløg

4 gulerødder

1-2 peberfrugter

2 dåser flået tomater

2 spsk. tomatpure

2 dl øl

ca. 1 dl vand

1 tsk. æbleeddike

2 spsk. paprika

1 tsk. spidskommen

0,5 tsk. tørret chiliflager (eller frisk chili)

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at komme salt, paprika og peber på kyllingefileterne og brun dem af i en stor gryde med lidt olie. Når fileterne har fået farve på begge sider lægges de til siden.
  2. Skær løg og hvidløg i terne og brun det af i gryden i 5 minutters tid. Imens skær I gulerødder og peberfrugter i mindre tern og kommer det i gryden efter de 5 minutter.
  3. Lad grøntsagerne stege med nogle minutter og kom paprika, spidskommen, chili og tomatpure i gryde og lad det stege med 30 sekunder.
  4. Kom kyllingefileterne i gryden og tilføl øllet, lad det simre 30 sekunder og tilføj flået tomater, vand, eddike og de udblødte bønner.
  5. Kom låg på gryden og lad det hele simre 45 minutter.
  6. Når retter er færdig deles kyllingen fra hinanden med 2 gafler og retten er klar til servering. MEN smag den lige til med salt og eddike inden I serverer den.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 mest populære indlæg i februar 2019