Nem og lækker æggesalat

Blomkåls/sød kartoffel pizza med kylling og syltet rødløg

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

I samarbejde med Frijsenborg er det blevet til endnu en lækker kyllingeret, som denne gang består det af en sprød pizzabund lavet på blomkål og søde kartofler, toppet med ost og en kødsauce lavet på hakket kyllingekød. Hvis I enten ikke gider eller ikke bryder jer om blomkål og søde kartofler, så kan I sagtens bare lave en helt almindelig pizzabund.

Jeg lavede en nem og lækker kødsauce på hakket kylling fra Frijsenborg, som jeg blandede sammen med lidt grøntsager og smagte til mededdike, det giver en god syrlighed.

Jeg toppede min pizza med lidt friske salatblade samt syltet rødløg. De syltet rødløg er utrolig nemme at lave. Start med at skære 4 små rødløg i både og kom dem på et glas. Kom 2 dl eddike i en kasserolle sammen med 2 dl vand, lidt salt, 1 stor spsk. honning og 3-4 laurbærblade. Lad det koge op og kom det i glasset med rødløg. Lad det trække et par timer.

OPSKRIFT 2 store pizzaer

Ingredienser

Kødsauce

400g hakket kylling

1 løg

2 fed hvidløg

1 peberfrugt

1 lille tomatpure

1,5-2 dl flået tomater

2 dl vand

1 tsk. æbleeddike

Lidt frisk rosmarin, salt og peber

 

Bund

300g blomkål

200g sød kartoffel

2 æg

50g fuldkorns majsmel (eller anden slags mel – hvedemel kan bruges)

1 tsk. tørret oregano

Salt

 

Øvrig topping

150g revet mozzarella 13%

1 lille mozzarella bøf

250 ml pizzasauce

Lidt rød peberfrugt

Syltet rødløg og lidt blandet salatblade

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave bunden ved at blende blomkål.
  2. Kog en god portion vand med salt, kom den blendet blomkålen i gryden og lad det trække 4 minutter. Dræn derefter alt vandet fra blomkålen.
  3. Skræl og skær de søde kartofler i tern og kog dem møre i 10 minutter. Mas de kogte kartofler og bland dem sammen med den drænet blomkål. Bland æg, salt, peber, tørret oregano samt fuldkorns majsmel sammen med blomkål og de søde kartofler. Lad dejen trække 5 minutter.
  4. Del dejen i 2 og form til 2 cirkler. Bag bundene i en 230 grader forvarm ovn i 15 minutter.
  5. Lav kødsaucen ved at skære løg, hvidløg og peberfrugt i tern og steg det i lidt olie i 5 minutter. Kom kødet på panden og lad det brune godt af.
  6. Tilføj tomatpure, vand, flået tomater, salt, peber, finthakket rosmarin og eddike. Lad kødsaucen simre 10 minutters tid eller til alt væden er væk.
  7. Smøre pizzasauce på bundene, tilføj revet ost, peberfrugt skiver, kødsauce og lidt mozzarella bøf. Bag pizzaerne i ovnen i 12-14 minutter og top med salat og rødløg.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem og lækker æggesalat