Madplan uge 16

Gulerodskage med øl og honning

Opskriften er lavet i samarbejde med De 5 Gaarde

I samarbejde med De 5 Gaarde har jeg lavet en lidt anderledes opskrift end dem jeg plejer at lave, da det oftest er retter med kylling, men udover kylling så har de en masse lækre andre råvarer, som man kan bruge i sin madlavning.

Jeg har lavet denne gulerodskage, hvor jeg blandt andet har brugt både øl (Vilhelm) og honning fra De 5 Gaarde, derudover har jeg valgt at lave den lidt anderledes og har hverken brugt smør, sukker eller hvedemel. Kagen er delt i 2 og er fyldt med en lækker ostemasse smagt til med citron, honning og vanilje.

Det er en virkelig lækker og nem kage som smager skønt. Jeg tænker, at kagen kan fungere rigtig godt til påskebordet, efter en god og solid påskefrokost, så er det altid dejligt med lidt sødt efterfølgende.

OPSKRIFT 10-12 pers.

Ingredienser

Bund

220g havregryn

110g mandler

190g dadler

2 æg

1 dl mælk

2 dl øl

2 spsk. honning

3-4 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme

1,5 tsk. bagepulver

0,5 tsk. natron

5 stk. revet gulerod

40g hakket mandler

 

Topping

300g flødeost

120 ml creme fine 19%

3 stk. husblas

2 tsk. citronsaft + lidt revet citronskal

1 tsk. honning eller sødemiddel (kan undlades hvis I ikke har en sød tand)

1 tsk. vaniljepulver

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at bage selve kagen. Kom mandler og havregryn i en blender eller foodprocessor og blend til fint mel.
  2. Tilføj derefter dadler, æg, mælk, øl, honning, kanel, kardemomme, natron og bagepulver og blend det hele rigtig godt sammen.
  3. Hak mandlerne, det kan sagtens undlades eller byttes ud med eksempelvis valnødder, og riv gulerødderne. Vend de hakket nødder og revet gulerødder i dejen og kom det i en smurt springform på 20 cm med et stykke bagepapir i bunden.
  4. Bag kagen ved 180 grader i 35-40 minutter og lad den efterfølgende køle helt af.
  5. Når kagen er blevet kold skal fyldet/toppingen laves.
  6. Kom husblas i koldt vand i 10 minutter. Pres citronsaften ud af citronen og kom det i en lille gryde og lad det blive varmt. Pres vandet af de udblødte husblas og rør det i den lune citronsaft og lad den køle af.
  7. Pisk flødeost sammen med honning og vanilje til en luftig masse.
  8. Pisk citronsaften sammen med den pisket flødeost til en lækker masse. Pisk creme fine og vend det i ostemassen. Smag til med citronsaft og honning
  9. Del gulerodskagen i 2 og stil bunden på et fad. Smør halvdelen af fyldet på bunden og kom den øverste kagebund oven på. Pres lidt ned og smør det sidste lag på toppen af kagen. Stil kagen på køl en times tid, gerne længere, pynt den og nyd.

Sponsoreret af De 5 Gaarde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 16