Frikadelle sandwich med syltet rødløg og hjemmelavet remoulade

Bagt grød med æble og kanel

Bagt grød med revet æble, mandler og kanel. Dette er en rigtig lækker måde at starte morgenen på, da det smager skønt, mætter rigtig godt og samtidig smager det lidt som kage og så bliver det da ikke meget bedre. Jeg laver ofte halvstore portioner med bagt grød, så jeg har til morgenmaden hele ugen og det fungerer rigtig godt.

På bloggen har jeg en del forskellige opskrifter på bagt grød. Her kan I eksempelvis finde opskriften på bagt gulerodsgrød, bagt grød med hindbær og kokos, med blandet bær, med æble og græskar, med rabarber samt bagt kakaogrød.

OPSKRIFT 1 pers.

Ingredienser

30g havregryn

5g hakket mandler

40g revet æble

0,5 dl mælk

1 æg

1 tsk. kanel

Et knivspids kardemomme

0,5 tsk. bagepulver

12 dråber flydende sødemiddel

15g vanilje proteinpulver (kan undlades)

 

Fremgangsmåde

 1. Kom æg og mælk i en skål og pisk det sammen. Tilføj havregryn, proteinpulver, bagepulver, kanel, kardemomme og sødemiddel og bland det hele godt sammen.
 2. Riv æblet på et rivejern og kom det i skålen sammen med de hakket mandler. Lad massen trække 5 minutter og kom den efterfølgende i en lille oliesmurt form. Top grøden med et par tynde skiver æble og lidt mandelflager.
 3. Bag grøden i en 180 grader forvarm ovn i ca. 15 minutter.
 4. Lad grøden køle af 5 minutter og nyd! I kan eksempelvis spise dem med en klat vaniljeskyr eller græsk yoghurt – Det fungerer rigtig godt.

2 kommentarer

 • Hej Camilla.
  Jeg er begyndt at følge dig.
  Jeg skal tabe 50-60 kg.
  Du skriver du laver bagt grød til flere dage.
  Vil du uddybe hvordan du gør det? Opbevarer du det på køl og spiser koldt de dage du ikke står og tilbereder om morgenen? Jeg har ikke meget tid om morgenen da jeg møder kl. 7 på job 🙂
  Tak for din store inspiration.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Hej
   Tak fordi du følger med, jeg håber du kan finde lidt inspiration til dig eget vægttab 🙂
   Jeg kommer det i en lufttæt beholder og stiller det i køleskabet. Jeg spiser det koldt, da jeg foretrækker det 🙂 Men det kan sagtens varmes i mikroovnen, men det smager som kage, når det er koldt og så er det jo dejlig nemt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frikadelle sandwich med syltet rødløg og hjemmelavet remoulade