Madplan uge 22

Grove burgerboller med revet gulerod

Lækre luftige burgerboller med revet gulerod. Der findes da næste ikke noget lækre end en god hjemmelavet burger, helst på hjemmebagte burgerboller, en god saftig bøf, lidt blandet grøntsager og så selvfølgelig lidt forskellige dressinger, ja og bacon og ost har vist heller ikke gjort noget dårligt for en burger.

Jeg synes helt klart at hjemmelavet burgerboller smager bedst, men må da indrømme at det ikke lige er altid jeg gider stå at bage. Derfor har jeg ofte lidt boller i fryseren, da det er dejligt nemt og bekvemt. Så I kan sagtens lave en stor portion og fryse dem ned. Jeg har som nævnt ovenover tilføjet lidt revet gulerod til min dej, men det kan I sagtens undlade.

OPSKRIFT 10-12 stk.

Ingredienser

25g gær

5 dl vand

150-200g hvedemel

100g grahamsmel

100g rugmel

3 spsk. fromage fraiche eller creme fraiche

2 stk. gulerødder

1 spsk. salt

 

Fremgangsmåde

  1. Udblød gær i det lunkne vand og tilføj derefter fraiche og salt. Riv gulerødderne på et rivejern og kom også dem i skålen.
  2. Tilføj alt melet til skålen og lad dejen køre på køkkenmaskinen i 10 minutters tid. Lad dejen hæve under et viskestykke 1 timer.
  3. Form til 10-12 boller og sørg for at mase dem en lille smule. Pensl med æg og strø sesamfrø over bollerne.
  4. Lad dem hæve under et viskestykke i en lille times tid og bag dem efterfølgende i en 200 grader forvarm ovn i 12-14 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 22