Fajita Kyllingefileter i tortillas med blandet grøntsager

Lækker mad til studenterkørsel og studentergilde

Sommerferien er så småt gået i gang, de fleste unge studenter har fået deres hue på, og der er ikke længe til studenterkørsel eller til studenterfester. Derfor har jeg her samlet et indlæg med forskellige ideer til, hvad man kan servere til både studenterkørsel, og hvis man skal holde fest med familie og venner.

Studenterkørsel

Til studenterkørslen skal det gerne være noget nem, da de flest er halvfulde inden klokken 12. Det skal helst ikke være mad som kræver kniv og gaffel, men skal kunne spises med 1 hånd.

Her tænker jeg at små ‘retter’ som grove pirogger, grove mini calzone, pølsehorn eller mini pizzaer kunne være nemt og lækkert. Jeg har dog kun opskriften på en almindelig størrelse pizza, men man kan sagtens lave dem små. Frikadeller holder også altid og jeg har opskrifter på både spicy frikadeller, klassiske mormor frikadeller og kyllingefrikadeller.

En anden ide kan være små stykker ristet brød, her kan man eksempelvis lave dette grydebrød eller flute, toppet med lidt hønsesalat, tunsalat, skinkesalat, laksesalat eller æggesalat – Eller man kan lave dem om til sandwich.

Ønsker I at servere et sødt element, kan I lave studenterbrød, romkugler, snickers bidder, kærnemælkshorn, træstammer eller hindbærsnitter.

Studentergilde

Skal I holde fest for både familie og venner, så skal der muligvis serveres flere retter, så derfor kommer her ideer til forret, hovedret og dessert.

Til forret kan I eksempelvis servere spinatruller med enten smøreost og lufttørret skinke eller smøreost og laks.

Til hovedret tænker jeg at mange i disse dage muligvis vil grille nogle store stege, og dertil kan man servere alverdens tilbehør, som: Vandmelonsalat, græsk salat, tomatsalat, melonsalat eller quinoasalat med stegt ost.

Knuste kartofler, knuste jordskokker, pommes Anna, stegte gulerødder og jordskokker med sesam, ovnbagte pommes eller fyldte svampe fungere også rigtig godt. Dressinger er lækre og nemme at lave og I kan eksempelvis lave tzatziki, bearnaisecreme, pesto med dild og persille eller hummus.

Til dessert kan I servere jordbærtærte eller tærte med karamelsauce, chokoladefyld og friske bær. Jeg har flere forskellige slags kager, hvori bunden består af en mazarin-/marcipanbund. Eksempelvis denne med hvid chokoladecreme og bær, en med ostecreme med citron og hvid chokolade eller denne med en chokolademousse. Ellers er denne gulerodskage med øl og honning eller denne tærte med banan og karamel rigtige lækre. OG som det sidste, så ligger der en hel del forskellige cheesecakes på bloggen både her, her, her, her og her.

Jeg håber alle studenterne får nogle skønne dag! Det er bare en dejlig tid, som skal fejres.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fajita Kyllingefileter i tortillas med blandet grøntsager