Madplan uge 27

Jordbærtærte med pistacienødder

Sommerren er godt i gang og det betyder, at de danske jordbær så småt er til at købe i supermarkederne og det skal selvfølgelig benyttes godt og grundigt. Sommer og jordbær hører bare sammen og jordbærrene kan eksempelvis bruges i desserter som denne jordbærtærte.

Her på bloggen har jeg allerede en opskrift på en ‘almindelig’ jordbærtærte liggende, som er både uden tilsat sukker, glutenfri og fedtreduceret. Nu har jeg lavet en jordbærtærte med pistacienødder og det er virkelig en lækker kombination. Jeg fik en del mennesker til at testsmage kagen, og de var alle ret begejstret. Hvis I ikke er til cremen, så er jeg sikker på, at kagen sagtens kan spises uden. Selve bunden og marcipanmassen holder 100%.

I kagen har jeg brugt en pistaciesmør, som jeg købte i Tyskland for et par uger siden, men tror sagtens det kan købes i Danmark – jeg har fundet en her. Hvis I slet ikke kan opspore det, så kan I sagtens bruge en anden slags nøddesmør (eller bare bruge lidt ekstra kokosolie også undlade nøddesmørret). Ellers I kan lave det selv, det gøres på samme måde som man laver hasselnøddesmør.

OPSKRIFT 10 pers.

Ingredienser

Bund

50g mandler

170g havregryn

2 små æg

20g kokosolie

1 spsk. pistaciesmør (kan undlades eller byttes til anden nøddesmør)

1 spsk. multisød (eller 15 dråber flydende sødemiddel)

 

Marcipanmasse

150g sukkerfri marcipan

50g mandler

65g pistacienødder (usaltet som disse)

75g dadler

2 små æg

 

Creme

1,5 æggeblomme

2 dl mælk

1,5 spsk. majsstivelse

1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver

1 spsk. multisød (eller ca. 15 dråber flydende sødemiddel)

1,75 dl cremefine 19%

 

Øvrigt

40g mørk chokolade

12-15 jordbær

 

Fremgangsmåde

  1. Nogle timer inden kagen skal laves, skal I lave vaniljecremen, men I må gerne lave den dagen før.
  2. Kom æggeblommer, majsstivelse, mælk, vanilje og multisød i en gryde og opvarm det ved ret høj varme. Pisk i cremen til den er blevet tyk. Kom cremen i en skål, dæk med film og stil på køl.
  3. Lav bunden ved at blende mandler, havregryn, kokosolie, æg, pistaciesmør og multisød til en lind masse. Smør en form med kokosolie og pres dejen rundt i hele formen. Bag bunden i en 180 grader forvarm ovn i 10 minutter.
  4. Lav marcipanmassen. Start med at blende pistacienødder ret groft og tag en lille håndfuld fra og gem.
  5. Tilføj mandler og blend det til mel sammen med de resterende blendet pistacienødder. Tilføj derefter marcipan, æg og dadler og blend det godt sammen. Vend de blendet pistacienødder i massen og fordel marcipanmassen i den forbagte bund og bag den i ca. 20 minutter.
  6. Når kagen er færdig, smeltes den mørke chokolade og smøres ud på bunden. Lad kagen køle helt af.
  7. Når kagen er blevet kold piskes cremefine til en solid skum. Pisk derefter vaniljecreme 10 sekunder og vend den pisket flødeskum i vaniljecremen. I kan eventuelt lige smage den til med et par dråber flydende sødemiddel og vanilje – det er individuelt hvor sød man ønsker cremen.
  8. Kom cremen på en sprøjtepose og sprøjt på kagen. Dette behøver I ikke, I kan sagtens bare smøre cremen ud på kagen, det ser bare ret godt ud med en sprøjtepose. Pynt kagen med jordbær og SPIS.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 27