Grillet kyllingeoverlår serveret med knuste kartofler og persillepesto

Cheesecake ala oreo cheesecake

Opskriften er lavet i samarbejde med EASIS

EASIS er lige kommet med nogle helt nye kakaokiks, som minder utroligt meget om de ægte oreo’s og de smager virkelig godt. Samme dybe smag af kakao med en lækker vaniljecreme i midten – de holder 100%. Med det samme jeg modtog de nye kiks, og fik smagt dem, fik jeg lyst til at lave en ‘oreo’ cheesecake med dem. Jeg elsker både cheesecake og oreos, dog har jeg aldrig smagt en rigtig oreo cheesecake, men jeg tænker det smager fantastisk. Derfor ville jeg prøve at lave en lignende cheesecake, nu hvor disse kiks er opfundet.

Kagen består af få ingredienser, tager ikke meget mere end 20 minutter at lave, så det er lige til at overkomme. Indimellem er det skønt med en opskrift, som ikke tager flere timer at bikse sammen. Det eneste som tager tid med denne kage er ventetiden. Kagen skal på køl 3-4 timer og gerne natten over.

Men er i som jeg vilde med oreos, så kan disse kakaokiks virkelig anbefales, da de smager fantastisk. Derudover tænker jeg, at de sagtens kan bruges i andre opskrifter, hvori man normalt ville bruge oreos.

OPSKRIFT 6-8 pers.

Ingredienser

Bund

8 kakaokiks fra EASIS

7 friske dadler

 

Cremefyld

120g light philadelphia

2dl cremefine 19%

2 husblas

1 tsk. vaniljepulver

4 kakaokiks

ca. 1 tsk. flydende sødemiddel

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at komme husblas i kold vand i ca. 15 minutter.
  2. Imens kan I lave bunden ved at komme 8 kiks og 7 dadler i en blender og blend/knus det sammen. Det skal ikke være fint som mel, men stadig have lidt bid.
  3. Kom bagepapir i bunden af en 16cm springform, kom kageplast i siden og tryk massen i bunden af springformen.
  4. Lav nu fyldet ved at pisk cremefine til skum og stil til siden. Pisk philadelphia, flydende sødemiddel og vanilje sammen og hak de 4 kakaokiks.
  5. Kom de udblødte husblas i en lille kasserolle og smelt ved middel varme. Kom 2 spsk. pisket cremefine i de smeltet husblas og rør det godt sammen.
  6. Vend den pisket cremefine i den pisket flødeost og hæld husblas-blandingen deri. Vend de hakket kiks i massen og rør det hele godt sammen. Smag til med flydende sødemiddel.
  7. Hæld ostemassen over bunden, fordel den jævnt og kom kagen på køl i minimum 4 timer.
  8. Når kagen har stået på køl, tages den ud af formen, kageplast fjernes og kagen pyntes med 3-4 hakket kakaokiks.

2 kommentarer

  • Emilie

    Hej Camilla 😊

    Kan man erstatte cremefine med alm. fløde??
    Hvis ja, skal der så mere husblas i, eller hvordan med det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Ja det kan man sagtens. Du skal bruge sammen mængde husblas 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillet kyllingeoverlår serveret med knuste kartofler og persillepesto