Kyllingespyd med quinoasalat og chilidressing
Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling
En dejlig nem og lækker sommerret bestående af kyllingespyd med lidt blandet grøntsager, en nem quinoasalat samt en chilidressing. Kyllingespyddene består, udover kyllingebrystfileter, af svampe, peberfrugt og squash. I kan sagtens bruge andre grøntsager, dette er bare dem jeg foretrækker til mine spyd. Salaten består af en nem quinoasalat, hvor jeg har brugt både sorte og lyse quinoa, da jeg synes det ser pænest ud.
I salaten har jeg tilføjet lidt saltet mandler og har I ikke dem liggende, så tager det ikke lang tid at lave. Tag en gryde med 4 dl vand og 2 spsk. salt, giv det et opkog, kom 150-200g mandler i gryden og lad det trække 20 minutter. Dræn mandlerne, kom dem på en bageplade med bagepapir og bag mandlerne i 15 minutter ved 170 grader.
OPSKRIFT 2 pers.
Ingredienser
Kyllingespyd 4 stk.
2 stk. kyllingefileter
4 store svampe
1 peberfrugt
100g squash
Quinoasalat
80g rå quinoa
150g spidskål
2 håndfulde spinat
40g granatæblekerner
40g saltet mandler
40g feta eller salatost
Dressing
2 spsk. fromage fraiche eller creme fraiche 5%
1-2 spsk. vand
1 tsk. fintsnittet chili (kan undlades)
1 spsk. marmelade med hyben
10-12 dråber æbleeddike
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at koge quinoa efter anvisning.
- Skær kyllingefileterne i mindre stykker, skær peberfrugt, svampe og squash i store tern og lav 4 spyd ud af alle råvarerne.
- Strø salt og peber på spyddene og grill dem på grillen i 8-9 minutter. I kan eventuelt smøre lidt marinade på spyddene.
- Snit spidskål og bland det sammen med spinat og den kogte quinoa og kom det på et fad. Top salaten med granatæblekerner, feta samt saltet mandler.
- Lav en hurtig dressing ved at røre fromage fraiche, marmelade og vand sammen. Fintsnit chili og kom det i dressingen – smag til med salt, peber og æbleeddike.
Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling
Ingen kommentarer endnu