Stegte blomkålsris med kylling og karrypasta

Rabarberkage med crumble uden smør, sukker og mel

Rabarberne vokser stadig i mange haver og fryserne bliver efterhånden fyldt godt op med rabarber, da det indimellem kan være svært at følge med i produktionen 🙂 Er I vilde med rabarber, så kan I prøve denne rabarberkage som er uden sukker, mel og smør og den smager virkelig godt.

Kagen fungerer godt både som dessert eller som mellemmåltid med creme fraiche eller pisket cremefine. Men man kan også sagtens spise et stykke til morgenmad med en god klat skyr. Eftersom kagen hovedsageligt består af rabarber, gryn og dadler, så kan man godt tilføje et stykke til sin morgenmads skyr.

Hvis I som jeg har fryseren fyldt af rabarber, så har jeg her på bloggen en del forskellige opskrifter, hvori rabarber er inkorporeret. Der er eksempelvis opskriften på rabarber cheesecake, rabarbersaft, havregryns/kokossnitter med rabarber og jordbær, rabarber lagkage, rabarber/jordbærgrød, rabarbersnitter og rabarberpure

OPSKRIFT 6 pers.

Ingredienser

Bund

55g havregryn

20g mandler

1 æg

10g kokosolie

5 dadler

1 spsk. multisød

1 tsk. vanilje

1 tsk. bagepulver

 

Fyld

120g rabarber

2 spsk. multisød (kan erstattes af honning eller alm. sukker)

 

Crumble

6 dadler

35g havregryn

1 spsk. multisød

evt. lidt hakket mandler

 

Fremgangsmåde

  1. Skær rabarberne i 1 cm tern, kom dem i en skål sammen med 1 spsk. multisød og lad det trække 30 minutter.
  2. Lav nu bunden ved at komme dadler, kokosolie, æg, havregryn og mandler i en blender og blend godt sammen. Tilføj derefter multisød, bagepulver og vanilje.
  3. Kom dejen i en springform (16 cm) med bagepapir og spred den ud. Tilføj rabarberne og pres dem lidt ned i bunden.
  4. Lav crumble ved at blende dadlerne og vend derefter havregryn og multisød, og rør til en ensformigt masse. Her kan I eventuelt hakket lidt mandler og vende i crumblen.
  5. Kom crumblen over kagen, samt eventuelt lidt mandelflager, og bag den i en 180 grader forvarm ovn i 30 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegte blomkålsris med kylling og karrypasta