Grillet kyllingeoverlår 'the american way'

Indisk aften med Pataks og dejlige veninder

Reklame // For et par uger siden holdte jeg en indisk aften med mine veninder, da jeg havde modtaget en pakke fra Pataks med en masse indiske lækkerier. I kassen var der både Butter Chicken Sauce, Korma Sauce, Tikka Masala sauce og Tandoori Sauce. Derudover var der lidt mangochutney, naanbrød, pappadums og chapattis. Retterne var utrolig lette at tilberede og det smagte skønt. Jeg var lidt bange for at det var for stærkt, jeg er ikke god til meget stærk mad, men det var det slet ikke. Det var velkrydret og smagte af noget.

Jeg lavede en portion af alle retterne og det var meget ligetil; 350g kylling skulle steges på en pande hvorefter jeg tilsatte et glas med henholdsvis Butter Chicken, Tikka Masala og Korma. For at det ikke skulle blive alt for ensformigt, så marinerede jeg nogle kyllingestykker i Tandoori saucen og stegte det efterfølgende på en pande. Så kunne vi komme det i chapattis med lidt grøntsager. Noget af den stegte Tandoori-kylling brugte jeg til at lave en slags quasadillas. Her fyldte jeg en chapattis med kylling og lidt revet ost og stegte det på en pande – det var virkelig lækkert.

Som tilbehør til retterne serverede jeg blandt andet kogte rid og blomkålsris til. Derudover skar jeg lidt forskellige grøntsager. Jeg ville normalt have lavet et par salater, men en kan ikke lide løg, en anden kan ikke lide peberfrugt og mango var jeg lidt i tvivl om alle kunne lide. Derfor skar jeg i stedet lidt forskellige grøntsager ud også kunne vi sammensætte, som vi hver især foretrak. Der var cherrytomater, agurk, peberfrugt, mango og lidt blandet kål.

Derudover havde jeg lavet en raita, som vist er en klassisk indisk dressing. Den bestod af 4 dl drænet yoghurt, 1/2 tsk. spidskommen, 1/3 fintsnittet agurk, 1 håndfuld fintsnittet mynte, 1-2 tsk. limesaft samt salt og peber.

Eftersom jeg ikke vidste hvor stærke disse retter var, tænkte jeg at det kunne være lækkert med en indisk drik til, som skulle hjælpe lidt på varmen. Dog vil jeg lige pointere at retterne slet ikke var stærke. Den indiske drik som vi lavede var en Mango Lassi, som smagte skønt. Den blev lavet lidt på slum, men jeg vil tro at til 4 store glad skal bruges; 300g frossen mango, 2 dl yoghurt, 1/2 tsk. kardemomme, 2 spsk. honning samt lidt mælk afhængigt af hvor tynd eller tyk I ønsker den.

Som lidt ekstra lavede jeg syltet rødløg, samt både saltet- og honning ristet nødder, som man enten kunne nippe af eller komme ovenpå retterne. Derudover var der lidt fintsnittet mynte, koriander, chili samt limebåde – så kunne man tilføje lidt ekstra smag, hvis man ønskede det.

Alt i alt smagte det skønt og det var sjovt at prøve lidt forskelligt. Hvilken en af retter vi var mest til, er jeg lidt i tvivl om, for vi havde alle forskellige præferencer. Men min indiske quasadillas var vi dog alle ret vilde med.

Det var egentlig ikke meningen at jeg ville lave en dessert, men jeg havde lige en portion smør til overs, så tænkte at lidt sødt altid er rart. Derfor lavede jeg en stor portion lækre sprøde cookies, som var fyldt med ristet hasselnødder og chokolade – det er som regel noget de fleste kan lide. Opskriften kan I finde her.

Reklame fra Pataks

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillet kyllingeoverlår 'the american way'