Æggewraps med kylling, spidskål, avocado og persillecreme

Svampede grove gulerodsbrud med solsikkekerner – bløde luftige boller

Lækre luftige bløde gulerodsbrud fyldt med revet gulerod og en god portion solsikkekerner smager bare helt fantastisk og passer til enhver begivenhed. Jeg har dog tilføjet til grahamsmel til dejen, da jeg godt kan lide smage og samtidig giver det bollerne lidt mere bid og fibre.

GROVE SUNDE GULERODSBRUD MED SOLSIKKEKERNER – UDEN SMØR OG SUKKER

Gulerodsbrud er virkelig nogle lækre og nemme boller, og en enkelt kan man vel altid klemme ned. Dog indeholder de fleste gulerodsbrud både sukker og smør og består for det meste kun af hvedemel, så derfor har jeg prøvet at lave en lidt sundere udgave af de originale brud. I min opskrift er der hverken sukker eller smør i, og jeg har også brugt en del grahamsmel i stedet for kun at bruge hvedemel. Selvom de ikke er lavet efter den originale opskrift, så smager de stadig utrolig godt, hvis jeg selv skal sige det, og jeg har fået flere til at prøvesmage dem, og de var alle vilde med dem. Så I skal endelig ikke lade jer skræmme af den manglende smør og sukker. Desuden kan man jo altid smøre et lag smør på selve bolle, det smager jo helt fantastisk.

OPSKRIFT 18-22 stk.

Ingredienser

50g gær

7 dl lunken vand

370g grahamsmel

600g hvedemel

1 spsk. flydende sødemiddel, 30g perfect fit eller 30-40g sukker

12g groft salt

2 æg

130g solsikkekerner

4 revet gulerødder

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at opløse gær i det lunkne vand. Tilføj sødemiddel, salt og alt melet og kør dejen på køkkenmaskinen 6-7 minutter, før den kommes i en oliesmurt skål og stille til hævning 1 time.
  2. Kom dejen ud på et bord drysset med hvedemel. Lav en fordybning i dejen og tilføj de revet gulerødder, æg og solsikkekerner. Lad enderne mødes med hinanden, altså lav en slags stor bolle, og hak dejen i små stykker med en metalskraber, spatel eller en kniv. Sørg samtidig for hele tiden at samle dejen og få fordelt solsikkekerner, gulerødder og æg i hele dejen.
  3. Del/hak dejen i 18-22 stykker (afhængigt af hvor store I ønsker dem. Jeg fik 18 store brud af denne portion) og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve ca. 45 minutter.
  4. Kom bollerne i en 220 grader forvarm ovn i ca. 15 minutter. Lad efterfølgende bollerne køle af på en rist. Nyd dem som de er eller med lidt smør.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æggewraps med kylling, spidskål, avocado og persillecreme