Æggewraps med kylling, spidskål, avocado og persillecreme

Grove gulerodsbrud

Gulerodsbrud er virkelig nogle lækre og nemme boller, og en enkelt kan man vel altid klemme ned. Dog indeholder de fleste gulerodsbrud både sukker og smør og består for det meste kun af hvedemel, så derfor har jeg prøvet at lave en lidt sundere udgave af de originale brud. I min opskrift er der hverken sukker eller smør i, og jeg har også brugt en del grahamsmel i stedet for kun at bruge hvedemel. Selvom de ikke er lavet efter den originale opskrift, så smager de stadig utrolig godt, hvis jeg selv skal sige det, og jeg har fået flere til at prøvesmage dem, og de var alle vilde med dem. Så I skal endelig ikke lade jer skræmme af den manglen smør og sukker. Desuden kan man jo altid smøre et lag smør på selve bolle, det smager jo helt fantastisk.

OPSKRIFT 16-18 stk.

Ingredienser

50g gær

7 dl lunken vand

300g grahamsmel

450-500g hvedemel

40g olie

1 spsk. flydende sødemiddel

1 spsk. groft salt

2 æg

150g solsikkekerner

4 revet gulerødder

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at opløse gær i det lunkne vand. Tilføj sødemiddel, salt og fuldkornsmel. Ælt dejen på en køkkenmaskine og tilføj hvedemel lidt af gangen.
  2. Lad dejen køre på maskinen 6-7 minutter, før den kommes i en oliesmurt skål og stille til hævning 1 time.
  3. Kom dejen ud på et bord drysset med hvedemel, lav en fordybning i dejen og tilføj de revet gulerødder, æg og solsikkekerner. Lad enderne mødes med hinanden, altså lav en slags stor bolle, og hakkes dejen i små stykker med en kniv. Sørg samtidig for hele tiden at samle dejen og få fordel solsikkekerner, gulerødder og æg i hele dejen (dejen skal være lidt ujævn).
  4. Del dejen i 16-18 stykker og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve ca. 45 minutter.
  5. Kom bollerne i en 210 grader forvarmet ovn i ca. 15 minutter. Lad efterfølgende bollerne køle af på en rist og nyd dem som de er eller med lidt smør.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æggewraps med kylling, spidskål, avocado og persillecreme