Madplan uge 37

Glutenfri bananbrød med ristet mandler og uden tilsat sukker

Bananbrød holder bare altid! Brødet er nemt at lave, smager fantastisk og er samtidig en god måde at få udryddet de lidt halvkedelige bananer, som man ofte har liggende. I starten af mit vægttab var bananbrød og ikke mindst bananmuffins noget som jeg lavet rigtig ofte. Det smager sødt, hvilket er fantastisk hvis man som jeg har en sød tand, og samtidig fungerer det perfekt som eftermiddagssnack.

Jeg elsker at bage med bananer, netop fordi det giver god sødme til kagerne, så man dermed kan undlade sukker. Dette brød er netop uden tilsat sukker og samtidig uden gluten, hvis man altså bruger glutenfri havregryn. På bloggen ligger der forskellige opskrifter hvori banan indgår, som eksempelvis bananbrød med chokolade, banan/spinatvafler, banan/chokoladeboller, bananvafler med chiafrø, bananpandekager med ricottabønnekage med banan og ikke mindst bananmuffins.

Dette bananbrød smager skønt præcis som det er, men ønsker man lige at gøre det en tand lækre, kan man smøre brødet med eksempelvis peanutbutter, banan og chokoladeknapper eller man kan smøre det med nutella, eller som her smørepålæg fra EASIS, og toppe med friske jordbær og mandelflager.

OPSKRIFT 1 stk. (10 skiver)

Ingredienser

3 modne bananer

110g havregryn

2 æg

50g glutenfri mel (kokosmel, mandelmel, boghvedemel el. lignende) Eller hvedemel

30g perfect fit fra EASIS (eller anden sødemiddel eller honning)

1 spsk. kokosolie eller smør

1 tsk. vanilje

1 tsk. bagepulver

0,5 tsk. natron

50g mandler

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at riste mandlerne, ved at komme dem på en bageplade og bage dem i en 160 grader forvarm ovn i 15 minutter. Husk at vende dem undervejs og lad dem efterfølgende køle af.
  2. Kom 2 bananer, havregryn, ‘mel’, æg, perfect fit, kokosolie, vanilje, natron og bagepulver i en foodprocessor og blend til en ensformigt masse. Er I ikke sarte, kan I lige smage dejen til om der er nok sødemiddel i, men det skulle gerne passe.
  3. Hak mandlerne groft og vend dem i dejen.
  4. Kom dejen i en form med bagepapir, skræl og halver den sidste banan, placer den på toppen af kagen og tyk den lidt ned, men endelig ikke for meget.
  5. Bag brødet i en 200 grader forvarm ovn i ca. 30 minutter. Tjek eventuelt med en kniv i midten af brødet for at se om det er færdigbagt.
  6. Lad brødet køle af og nyd det enten som det er, eller smør et lille lag peanutbutter, ‘nutella’, smør eller andet på.

11 kommentarer

  • Marie Louise

    Er det vaniljepulver eller vaniljesukker?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Jeg bruger ofte vaniljesukker, men du kan sagtens bruge vaniljepulver eller 1 vaniljestang.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thomas

    Hej Camilla.
    Hvad er grunden til du bruger kokos olie.
    Tænker ifht. At hjerteforeningen har meldt ud det er lige så “usundt” som smør i det at det indeholder store mængder mættet fedtsyrer?
    Ellers ser det rigtig lækkert ud.

    Mvh Thomas

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Gammel vane og jeg synes det smager godt, men man kan sagtens bruge smør 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Hollen

    Hvor mange kalorier er der i hele kagen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Hov 🙈 Det gik vist lidt for hurtigt, men nu er det rettet.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Det ved jeg desværre ikke 🙁

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja Guldving

    Ser sindssygt godt ud. Bliver nød til at prøve at bage det🤗

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Mange tak 🙂 Dejligt du vil prøve opskriften, jeg håber du vil synes om den.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

    Ser så lækkert ud! Hvad er målene på din form?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 37