Madplan uge 37

Glutenfri bananbrød med ristet mandler og uden tilsat sukker

Bananbrød holder bare altid! Brødet er nemt at lave, smager fantastisk og er samtidig en god måde at få udryddet de lidt halvkedelige bananer, som man ofte har liggende. I starten af mit vægttab var bananbrød og ikke mindst bananmuffins noget som jeg lavet rigtig ofte. Det smager sødt, hvilket er fantastisk hvis man som jeg har en sød tand, og samtidig fungerer det perfekt som eftermiddagssnack.

Jeg elsker at bage med bananer, netop fordi det giver god sødme til kagerne, så man dermed kan undlade sukker. Dette brød er netop uden tilsat sukker og samtidig uden gluten, hvis man altså bruger glutenfri havregryn. På bloggen ligger der forskellige opskrifter hvori banan indgår, som eksempelvis bananbrød med chokolade, banan/spinatvafler, banan/chokoladeboller, bananvafler med chiafrø, bananpandekager med ricottabønnekage med banan og ikke mindst bananmuffins.

Dette bananbrød smager skønt præcis som det er, men ønsker man lige at gøre det en tand lækre, kan man smøre brødet med eksempelvis peanutbutter, banan og chokoladeknapper eller man kan smøre det med nutella, eller som her smørepålæg fra EASIS, og toppe med friske jordbær og mandelflager.

OPSKRIFT 1 stk. (10 skiver)

Ingredienser

3 modne bananer

110g havregryn

2 æg

50g glutenfri mel (kokosmel, mandelmel, boghvedemel el. lignende) Eller hvedemel

30g perfect fit fra EASIS (eller anden sødemiddel eller honning)

1 spsk. kokosolie

1 tsk. vanilje

1 tsk. bagepulver

0,5 tsk. natron

50g mandler

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at riste mandlerne, ved at komme dem på en bageplade og bage dem i en 160 grader forvarm ovn i 15 minutter. Husk at vende dem undervejs og lad dem efterfølgende køle af.
  2. Kom 2 bananer, havregryn, ‘mel’, æg, perfect fit, kokosolie, vanilje, natron og bagepulver i en foodprocessor og blend til en ensformigt masse. Er I ikke sarte, kan I lige smage dejen til om der er nok sødemiddel i, men det skulle gerne passe.
  3. Hak mandlerne groft og vend dem i dejen.
  4. Kom dejen i en form med bagepapir, skræl og halver den sidste banan, placer den på toppen af kagen og tyk den lidt ned, men endelig ikke for meget.
  5. Bag brødet i en 200 grader forvarm ovn i ca. 30 minutter. Tjek eventuelt med en kniv i midten af brødet for at se om det er færdigbagt.
  6. Lad brødet køle af og nyd det enten som det er, eller smør et lille lag peanutbutter, ‘nutella’, smør eller andet på.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 37