Gulerodsmuffins lavet på havregrød

Glutenfri boller med hørfrø og solsikkekerner

Jeg har tidligere eksperimenteret lidt med glutenfrit bagværk, men det er efterhånden et par år siden. Det var mest i starten af mit vægttab, hvor jeg var ret kulhydratforskrækket og hverken rørte mel, pasta, ris eller lignende. Efter et par år blev jeg heldigvis klogere, selvom det stadig sidder der en lille smule, men jeg har arbejdet med at få det helt væk. Men eftersom denne ‘forskrækkelse’ blev minimeret er jeg kommet lidt væk fra det glutenfri bagværk.

Min mor holdte fornylig en stor fødselsdagsfest, hvor jeg skulle lave en del af maden og her var der et par af gæsterne som ikke kunne tåle gluten. Derfor bad min mor mig bage lidt til dem også. Så jeg begav mig i kast med at bage lidt glutenfrit brød og det lykkedes heldigvis i første hug. Det skal lige siges at jeg brugte en del tid på nettet, for at finde den bedste betode til at få nogle lækre glutenfri boller, og jeg fandt en metode som lød ret genial, så den brugte jeg. Det er metoden med at piske ‘fordejen’ med gær, vand og husk godt sammen inden de andre ingredienser tilføjes, som giver nogle lækre glutenfri boller. Bollerne både ligner og smager utrolig meget som ‘rigtige’ boller, selv min mor kunne lide dem, og hun er sgu lidt specielt på det område.

Da jeg lagde billederne op på instagram, var der er ret stor interesse for opskrifter, så den skal I naturligvis have. Dette er uden tvivl de bedste glutenfri boller jeg har bagt og smagt.

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

50g gær

5 dl vand

3 spsk. HUSK (den gule)

50g olie

1,5 tsk. salt

1 stor spsk. honning (eller sukkererstatning)

60g blandet kerner (jeg brugte hørfrø og solsikkekerner)

80g kikærtemel

100g fuldkornsrismel

100g majsmel

150g durramel

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at udblød gær i vand. Tilsæt husk og pisk dejen godt igennem til den er blevet helt gele-agtig. Jeg gav den omkring 5-6 minutter på høj hastighed på min køkkenmaskine. Lad det efterfølgende stå små 10 minutter.
  2. Tilføj, honning, salt og olie og pisk det godt sammen. Lidt af gangen tilføjer I alt melet og lader dejen til sidste køre på køkkenmaskinen i 5 minutters tid.
  3. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
  4. Form dejen til 12 boller, det er lidt besværligt og kræver våde hænder og lidt tålmodighed. Kom film og et viskestykke over bollerne og lad dem efterhæve 30 minutter.
  5. Pensl bollerne med lidt sammenpisket æg og strø eventuelt lidt kerner på toppen af bollerne. Bag dem i en 200 grader forvarm ovn i 30 minutter.
  6. Lad bollerne køle helt af inden I skær i dem.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerodsmuffins lavet på havregrød