Madplan uge 39

Kold chiagrød toppet med friske bær og en kalorielet hjemmelavet peanutbutter

En ide til morgenmaden kan være denne lækre kolde kakaogrød, som er lavet på havregryn og chiafrø. Det er en af mine yndlingsretter at spise til morgenmad. Denne grød har jeg tilmed fyldt med lidt proteinpulver, for lige at få lidt ekstra proteiner.

Grøden er toppet med banan, friske blåbær og hindbær og ikke mindst en hjemmelavet kalorielet peanutbutter. Jeg elsker peanutbutter, men det er ikke altid jeg gider bruge så mange kalorier på det. Derfor laver jeg indimellem min egen peanutbutter, som er noget mere kalorielet end rigtig peanutbutter, dog er den lidt mildere i smagen og sidder heller ikke fast i ganen.

Den kalorielette peanutbutteren er lavet ved at komme 2,5 dl vand i en kasserolle sammen med 100g peanutbutter. Det hele skal simre et par minutter, hvorefter I tilføjer 15-20g hakket saltet peanuts til massen. Rør det hele godt rundt og kom det i en lukket beholder. I kan eventuelt tilføje lidt ekstra salt til massen eller lidt honning, hvis I ønsker den sød.

OPSKRIFT

Ingredienser

30g chiafrø

20g grovvalsede havregryn

100g mælk

20g proteinpulver

1 spsk. kakaopulver

Evt. lidt honning eller flydende sødemiddel

 

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienser godt sammen aften før. I kan lige smage den til med sødemiddel, da det er ret individuelt hvor sød man ønsker den. Lille tip: I kan altid mose lidt banan eller 1 frisk dadle og blande det sammen med grøden i stedet for sødemiddel eller honning.
  2. Kom grøden på køl til næste dag, rør rundt og vurder om den kan trække lidt mere væske. Chiafrø er lidt spøjse indimellem og nogen kan også bedst lide deres grød ‘våd’, men jeg kan bedst lide den helt fast. Så ønsker I den mere våd, tilføjer I bare lidt ekstra væske.
  3. Så gælder det bare om at toppe grøden med alverdens lækkerier. Jeg har her toppet min grød med friske bær, lidt banan samt ovenstående kalorielette peanutbutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 39