Kold chiagrød toppet med friske bær og en kalorielet hjemmelavet peanutbutter

Mørksej svøbt i serranoskinke med stegte ærter og asparges samt en ærte/kartoffelmos

Er der ikke noget med man skal spise fisk et par gange om ugen? Synes jeg de kloge siger, men jeg må indrømme, at det får jeg ikke helt gjort hver ugen – som i slet ikke. Dog er jeg ret vild med fisk, bare det ikke er det ‘sædvanlige’ tilbehør, og fisken ikke har fået for meget.

Denne opskrift består af et godt stykke mørksej svøbt ind i et serranoskinke, serveret med en lækker blød kartoffelmos med en god håndfuld ærter samt tilbehør lavet på løg, asparges og ærter (lidt ala franske ærter – bare en tand sundere). Dette er en virkelig lækker gang aftensmad, som måske lyder en smule omstændigt, men det er ganske nemt at bikse sammen og kan klares på den tid det tager at koge kartoflerne.

OPSKRIFT 2 pers.

Ingredienser

2 stykker mørksej af 150-200g

3-4 skiver serranoskinke

 

Mos

6 halvstore kartofler

100g ærter

3 spsk. fromage fraiche

1 spsk. olie eller smør

1 håndfuld frisk persille

Salt og peber

 

Ærte/asparges tilbehør

1 lille løg

150g ærter

6 grønne asparges

2 skiver serranoskinke

 

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i store tern og kog dem møre.
  2. Strø salt og peber på de to stykker mørksej og svøb dem ind i serranoskinke. Varm en pande op, kom lidt olie på og steg fisken ca. 4 minutter på hver side ved middelvarme.
  3. Skær læg i små tern og steg dem på en pande til de er blevet gennemsigtige. Skær serranoskinke i tern og lad det stege med løgene et par minutter. Skær asparges i 2 cm stykker, kom dem på panden sammen med ærterne og lad det hele stege 1 minuts tid. Smag til med salt og peber.
  4. Mas kartoflerne, hak persillen og kom det i mosen sammen med olie eller smør, mælk, fromage fraiche og smag til med salt og peber. Tilføj ærterne og mas dem. De behøver ikke blive mast helt ud, der må gerne være lidt store stykker ærter i mosen.
  5. Kom kartoffelmosen på en tallerken, placer et stykke mørksej ovenpå og top med ærte/asparges tilbehøret.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kold chiagrød toppet med friske bær og en kalorielet hjemmelavet peanutbutter