Mørksej svøbt i serranoskinke med stegte ærter og asparges samt en ærte/kartoffelmos

Kyllingebøffer med ovnbagte kartofler, spidskålssalat og hvidløgsdressing

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Lækre grøntsagsfyldte kyllingebøffer lavet på hakket kylling, som er blandet sammen med lidt forskellige grøntsager. Dertil ovnbagte kartoffelskiver, en nem spidskålssalat med syltet rødløg, pesto og saltet mandler samt en dressing med hvidløgs og forårsløg.

Salaten som jeg serveret med bøfferne består, udover spidskål, af enkelte elementer som syltet rødløg, pesto og saltet mandler, som er opskrifter I kan finde på bloggen.

OPSKRIFT 3 pers.

Ingredienser

Kyllingebøffer

400g hakket kylling

2 gulerødder

1/2 squash

1 løg

1 spsk. paprika

1 tsk. salt

Et nips peber

 

Salat

200g spidskål

100g agurk

1 tsk. pesto

2 håndfulde syltet rødløg

40g saltet mandler

 

Dressing

2,5 dl  (5-6 spsk.) creme fraiche eller fromage fraiche

1 forårsløg

1 lille fed hvidløg

1 tsk. citronsaft

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære 6-8 kartofler i både eller pommes størrelse. Kom dem på en bradepande, hæld 1 tsk. olie samt en god portion salt over. Vend det hele sammen og bag kartoflerne ved 200 grader i 45 minutter. Husk at vende kartoflerne indimellem.
  2. Lav kyllingebøfferne ved at rive løg, gulerødder og squash. Rør det godt sammen med det hakket kyllingekød samt salt, peber og paprika.
  3. Form til 8 bøffer og steg dem på en pande i ca. 6 minutter på hver side.
  4. Lav salaten ved at skære agurk i tern, fintsnit spidskål og bland det sammen med pesto og de syltet rødløg. Top salaten med saltet mandler
  5. Lav dressingen (kan gøres som det første, hvis hvidløget skal smage godt igennem). Riv hvidløg og fintsnit forårsløg. Bland det sammen med creme fraiche, citronsaft, salt og peber.
  6. Server kyllingebøfferne med de ovnbagte kartofler, spidskålssalaten samt den lækre dressing.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mørksej svøbt i serranoskinke med stegte ærter og asparges samt en ærte/kartoffelmos