Madplan uge 41

Flødeboller uden tilsat sukker

SUKKERFRI FLØDEBOLLER! Jep det er helt korrekt. Jeg har lavet en opskrift på flødeboller, hvor der ingen tilsat sukker er brugt – og de smager fantastisk og minder utrolig meget om rigtige flødeboller. Jeg har testet dem et par gange og serverede dem i weekenden for mine veninder, som ikke kunne smage at flødebollerne var uden tilsat sukker.

Jeg har gjort brugt at forskellige produkter fra EASIS, som minder om de ting man bruger til rigtige flødeboller. For det første har jeg lavet bundene af marcipan fra EASIS, fordi jeg elsker marcipanbunde. Derudover har jeg skiftet sukker ud med perfect fit og glykose ud med fiber sirup. Ellers har jeg gjort på nøjagtig samme måde, som man normalt gør, når man laver flødeboller.

Når flødebollerne er toppet med smeltet chokolade kan man pynte dem med alverdens ting, som eksempelvis kokosmel, hvilket rigtig mange er glade for, men I kan sagtens undlade eller pynte med noget helt andet.

OPSKRIFT 20-25 stk.

Ingredienser

Fyld

120g æggehvider

185g perfect fit fra EASIS

75g fiber sirup fra EASIS

1 spsk. vanilla paste

 

Bund

200g sukkerfri marcipan fra EASIS

4 spsk. florsød fra EASIS

2 spsk. mandelessens

 

Øvrigt

200g mørk chokolade

60 kakaosmør

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave bundene ved at vende marcipanen i florsød og mandelessens. Rul marcipanen ud og udstik 20-25 små kager. Jeg lavede dem ret små, ca. 3,5 cm i diameter.
  2. Bag bundene i en 200 grader forvarm ovn i 6-7 minutter og lad dem efterfølgende køle af på en rist.
  3. Kom æggehvider i en skål sammen med 1 spsk. perfect fit og pisk i 3-4 minutter. Imens kommer I perfect fit og fiber sirup i en gryde og lader det koge til massen er 117 grader.
  4. Pisk sukkermassen i de pisket æggehvider, i en tynd stråle, imens I pisker i massen. Når alt det smeltet sukker er tilføjet, skal der piskes i 5-6 minutter ved høj hastighed.
  5. Når skummet er blevet fast, tilføjer I vanilla paste og kommer skummet på en sprøjtepose.
  6. Sprøjt skummet på de afkølet bunde og lad dem stå ved stuetemperatur i 1 times tid.
  7. Hak chokolade og kakaosmør og smelt det.
  8. Når chokoladen er omkring 32 grader, dypper I flødebollerne deri og stiller dem på en rist, så chokoladen kan dryppe af. Pynt eventuelt flødebollerne med kokos eller andet pynt.
  9. Lad flødebollerne stå til chokoladen har sat sig og nyd.

Alle produkter fra EASIS er sponsoreret af EASIS

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 41