Shepherds pie

Salat med bagt græskar, friske figner og skiver af æble

Græskar er jo virkelig i højkurs på denne tid af året, og det kan bruges til alverdens ting. Man kan lave suppe, rive det og komme det i kage eller man kan bage dem og spise dem direkte eller gør som jeg har gjort her og komme dem i salater. Denne lækker efterårs/vintersalat består, udover de bagte græskar, af figner, æbler og lidt kål.

Jeg er vild med græskar og ikke mindst at man kan bruge det til så mange forskellige ting – i både det salte og de søde køkken. OG selvom jeg har en sød tand og elsker at bruge græskar i mine søde retter, så er jeg samtidig ret glad for at bruge græskar til min aftensmad. På bloggen ligger der i forvejen en opskrift på salat med bagt græskar samt grønkål og tørret figner og den opskrift kan I finde her.

Enten kan I spise salaten alene, som en ret i sig selv, men er I ligesom jeg og altid lige skal have lidt kød til aftensmaden, så kan man altså sagtens servere diverse udskæringer til salaten som eksempelvis kyllingefileter, kyllingelår, hakkebøffer eller måske en god kotelet.

OPSKRIFT 4 pers.

Ingredienser

150g lilla spidskål

50g frisk spinat

1 æble

2 friske figner

200g græskar

30g ristet pinjekerner

0,5 tsk. eddike med æble

0,5 tsk. olie

Nips salt

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære græskar i skiver, kom dem på en bradepande, hæld lidt olie og salt over og bag græskarstykkerne i en 200 grader forvarm ovn i 25 minutter.
  2. Mens skær I kål i tynde strimler, hakker den friske spinat groft samt skærer figner og æbler i både.
  3. Varm en pande lidt op og rist pinjekerner et par minutter så de lige får en smule farve, men pas på de ikke får for meget.
  4. Lav en hurtig dressing ved at røre olie, eddike og lidt salt godt sammen. Kom spidskål og spinat på et fad og hæld dressingen over og vend det godt rundt.
  5. Top salaten med de bagte græskar, figner, æbler og de ristet pinjekerner. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Shepherds pie