Salat med bagt græskar, friske figner og skiver af æble

Snickers cheesecake uden tilsat sukker

Cheesecake ala snickers cheesecake, dog uden tilsat sukker, men min egen hjemmelavet karamel, som smager helt fantastisk og præcis ligesom rigtig karamel. Jeg er blevet helt vild med cheesecake og er begyndt at lave det forholdsvis ofte, selvom det er ret nyt for mig. Det gode ved cheesecakes er at det kan laves på rigtig mange måder og med en masse forskellige smagsnuancer.

Denne cheesecake minder en smule om en snickers cheesecake, da den består af peanuts, chokolade og ikke mindst en hjemmelavet karamelsauce samt en karamelmasse med saltet peanuts, som skal vendes i ostemassen – Det er sååå lækkert. Det lyder måske en smule omstændigt, men det er slet ikke så svært.

OPSKRIFT 16 stk.

Ingredienser

Bund

120g peanuts

130g dadler

70g havregryn

1 spsk. peanutbutter

 

Fyld

400g philadelphia light

250 ml cremefine 19%

1 tsk. vaniljepulver- eller pasta

2 spsk. perfect florsød (eller lidt flydende sødemiddel)

4 husblas

1 spsk. hjemmelavet karamelsauce

 

Karamel

120g fiber sirup

120g perfect fit

200g cremefine 19%

 

Øvrigt

100g saltet peanuts

60-70g mørk chokolade

 

Fremgangsmåde

 1. Start med at lave karamellen ved at komme 110g fiber sirup, 110g perfect fit samt cremefine i en lille gryde og lad det simre i ca. 25 minutter, hvorefter det vil ligne og smage som rigtig karamel. Husk at røre i karamellen ret ofte.
 2. Kom 2/3 del af karamelsaucen i en skål, lad den sidste del af karamellem blive i gryden, tilføj 10g perfect fit og 10g fiber sirup og stil gryden tilbage på blusset og lad det simre i små 10 minutter, mens I (ofte) rør i karamellen.
 3. Blend 50g peanuts, ikke til mel, men til mindre stykker. Efter de 10 minutter kommer I de blendet peanuts i gryden, blander det godt rundt og kommer det på et stykke bagepapir. Karamelmassen skulle gerne være blevet fast og skal nu bare køle helt af.
 4. Lav bunden ved at blende havregryn, peanuts, peanutbutter og dadler godt sammen. Kom et stykke bagepapir i bunden af en form (20 cm x 20 cm), hæld massen til bunden i formen og mas det godt sammen.
 5. Nu skal I lave fyldet. Start med at komme husblas i koldt vand i 20 minutter. Pisk cremefine til en let skum og kom det i en skål. Pisk philadelphia, 1 spsk. af den afkølet karamelsauce, florsød og vanilje godt sammen.
 6. Hak den afkølet karamelmasse med peanuts til mindre stykker.
 7. Kom de udblødte husblas i en lille gryde og lad det smelte – det tager ikke mere end 10 sekunder. Kom 2 spsk. pisket philadelphia ned til de smeltet husblas, rør godt rundt og pisk det derefter i det resterende philadelphia.
 8. Vend til sidst den pisket cremefine samt de hakket karamelstykker i ostemassen og smag til med lidt sødemiddel.
 9. Hæld ostemassen i formen og stil den på køl nogle timer, gerne til dagen efter.
 10. Når kagen har sat sig, tager I den ud af formen og kommer den på et fad. Find de sidste saltet peanuts frem, karamelsaucen og smelt chokoladen.
 11. Top cheesecaken med karamelsauce, saltet peanuts samt den smeltet chokolade og spis. Chokoladen behøver ikke stivne helt, for så kan den være lidt svær at skære ud.

Alle EASIS produkter er sponsoreret af EASIS

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med bagt græskar, friske figner og skiver af æble