Grove pølsehorn

Gryderet med kylling og græskar

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

En dejlig lækker og måske lidt anderledes gryderet, som består af kyllingestykker, lidt blandet grøntsager og ikke mindst både græskarstykker og græskarpuré, som er med til at give retten en lækker cremet konsistens, man skulle næsten tro der var fløde i saucen.

Græskarpuré er utrolig nemt at lave og det er ret lækkert at have stående i køleskabet. Enten kan man tilføje et par skefulde til sine gryderetter, eller man kan komme puréen i pandekagedej eller lignende, så lav gerne en stor portion puré, når I allerede er i gang. Skær græskar i store stykker, kom dem i en gryde med vand og kog dem møre, det tager omkring 20 minutter. Hæld vandet fra og blend med en stavblender.

OPSKRIFT 3 pers.

Ingredienser

400g kyllingefileter

2 rødløg

3 fed hvidløg

1 rød peberfrugt

350g græskar

200g blomkål

2 dåser kokosmælk (jeg bruger light)

180g græskarpuré

1 spsk. rød karrypasta

1 tsk. spidskommen

1 tsk. paprika

1/2 tsk. cayennepeber

1/2 tsk. gurkemeje

1 tsk. eddike

1 tsk. majsstivelse

2 spsk. mælk

 

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingefileterne i mindre stykker, strø salt og peber på og steg dem i en gryde ved høj varme. Kyllingen skal bare have lidt farve.
  2. Mens skærer I rødløg i tynde både, hvidløg meget fint, blomkål i mindre buketter, peberfrugt og græskar i store tern.
  3. Tag kyllingen op, kom løgene i gryden og lad dem stege 3-4 minutter. Tilføj hvidløg, græskartern, blomkål og peberfrugt og lad det hele stege i 5 minutter.
  4. Kom gurkemeje, cayennepeber, paprika, spidskommen samt lidt salt og peber i gryden og lad det stege med 1 minuts tid.
  5. Kom kyllingestykkerne, kokosmælk, karrypasta og græskarpuré i gryden, rør det godt sammen, kom låg på og lad retten simre 15 minutter. Synes I saucen er for tynd, kan I røre lidt majsstivelse blandet op med mælk i saucen.
  6. Smag til med salt, peber og eddike og server retten med kogte ris eller blomkålsris.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove pølsehorn