Madplan uge 47

Coq au vin

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Denne franske klassikere, Coq au vin, er virkelig en af mine yndlings gryderetter. Den smager fantastisk og da man bruger en hel kylling, med ben, får man utrolig meget smag til saucen. Jeg har ændre lidt i originalopskriften og lavet den lige en tand sundere, men smagen fejler absolut intet. I stedet for almindelig bacon har jeg brugt kalkunbacon, men I kan sagtens bruge bacon, hvis I foretrækker det, ellers tror jeg det kunne være lækkert med serranoskinke til. Derudover består retten af skalotteløg, gulerødder og svampe – muligvis en lidt større mængde en normalt, men jeg elsker grøntsager i gryderetter.

Normalt serverer man kartoffelmos, en let salat eller et godt stykke brød til. Jeg har her valgt at servere en mos til retten, men for at gøre den en tand lettere, synes helt plain kartoffelmos godt kan blive lidt tungt og vammelt, har jeg brugt knoldselleri sammen med kartoflerne. Knoldselleri er en ret ny grøntsag for mig, men den smager virkelig godt i mos.

OPSKRIFT 3 pers.

Ingredienser

1 hel kylling

1 pk. kalkunbacon

16 svampe

8 stk. skalotteløg

6 gulerødder

5 laurbærblade

2 løg

3 fed hvidløg

2 tsk. majsstivelse

8 peberkorn

En god portion frisk persille

Lidt frisk timian

1 spsk. honning

 

Mos

300g kartofler

350g knoldselleri

1 tsk. god olie eller smør

En sjat mælk

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at partere kyllingen i 10 stykker og brun de enkelte stykker af i en stor gryde med lidt olie. Når kyllingestykkerne har taget farve, tages de op af gryden.
  2. Hvidløg og løg skæres i store stykker og steges af i gryden sammen med et par gulerødder. Efter 5-6 minutter kommes kyllingestykkerne i gryden sammen med timian, persille, laurbærblade, peberkorn og vand (vandet skal næste lige dække kyllingen).
  3. Lad kyllingen simre i 80 minutter ved middelvarme.
  4. Mens kyllingen koger gøres resten grøntsagerne klar. Skær bacon i mindre stykker, halver svampene, pil skalotteløgene og skær de sidste gulerødder i store stykker.
  5. En pande sættes over og kalkunbacon og svampene steges 7-8 minutter. Tag dem af panden og tilsæt skalotteløg og gulerødder. Efter et par minutter tilføjes 1 dl vand samt honning og løg og gulerødder skal småsimre 10-15 minutter.
  6. Lav mosen ved at skrælle knoldselleri og kartofler, skær dem i mindre tern og kog dem i 20 minutter. Hæld vandet fra og mos grøntsagerne godt sammen. Tilføj lidt mælk, smør, salt og peber.
  7. Når kyllingestykkerne er kogt færdig, tages de op af gryden, saucen hældes gennem en si og de grøntsager som har kogt med kasseres. Kom saucen tilbage i gryden og jævn den med en blanding af majsstivelse og lidt vand eller mælk.
  8. Smag saucen til om kom kylling, bacon, løg, gulerødder og svampe i gryden. Lad retten simre små 10 minutter og server.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 47