Æggekage med kylling, grønkål og ricotta

Hjemmelavet daim uden tilsat sukker

DAIM uden tilsat sukker! Jeg synes daim er en lidt underlig stykke chokolade/karamel eller hvad man lige kalder det. Ingen tvivl om at daim smager fantastisk, men det er lidt irriterende da det ofte sætter sig fast i tænderne, men ikke desto mindre fik jeg lyst til at teste en opskrift på hjemmelavet daim uden tilsat sukker.

Disse stykker er lavet på forskellige produkter fra EASIS som perfect fit og fiber sirup, som er kogt sammen i lang tid til det er blevet til en lækker karamel. I normale daimstykker er der blendet mandler i, hvilket jeg ikke vidste, men derfor har jeg selvfølgelig gjort det samme.

OPSKRIFT 16 stk.

Ingredienser

130g fiber sirup

130g perfect fit

75g creme fine 19%

50g hakket mandler

100g smeltet chokolade

 

Fremgangsmåde

  1. Kom fiber sirup, perfect fit og cremefine i en lille gryde. Lad massen simre i ca. 35 minutter til det er blevet til en meget tyk og mørk karamel.
  2. Blend mandler fint, dog ikke til mel da der skal være små stykker mandler.
  3. Kom de blendet mandler i karamellen og rør det godt sammen.
  4. Hæld massen ud på et stykke bagepapir og lad det ligge 5 minutters tid. Skær massen i mindre stykker med en kniv, så det kan brækkes fra hinanden, når massen er helt størknet.
  5. Bræk stykker fra hinanden, smelt chokoladen og vend daim stykkerne deri. Kom dem tilbage på bagepapiret og lad chokoladen stivne.

EASIS produkter er sponsoreret af EASIS

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æggekage med kylling, grønkål og ricotta