Chokoladebarer med ristet hasselnødder - ala Ragusa

Julestjerne med ‘nutella’ og ristet hasselnødder

En lækker julestjerne fyldt med sukkerfri hjemmelavet ‘nutella’, som kun består af enkelte råvarer og som er ganske nemt at lave, da maskinen klare det meste. Gider I ikke lave jeres egen ‘nutella’, så kan I selvfølgelig altid bare købe en og bruge den i stedet.

Ofte når jeg laver gærdeje, så plejer jeg at komme lidt groft mel i, men det synes jeg faktisk I skal undlade i denne opskrift, den bliver bedst kun med hvedemel. Julestjernen fungerer godt til aften- eller eftermiddagskaffen eller når der kommer julegæster på besøg. Derudover så er den jo virkelig flot! Selvom det måske virker lidt besværligt, så er den overraskende let at folde. OG virker min forklaring lidt kompliceret, så kan I altid søg på youtube og finde en som viser, hvordan man folder stjernen.

OPSKRIFT

Ingredienser

Dej

35g gær

2,5 dl mælk

1 æg

1 spsk. kokosolie

40g perfect fit

1 tsk. vaniljepasta, pulver eller sukker

450g hvedemel

 

Nutella

130g ristet hasselnødder

60g dadler

60g mørk chokolade

1 dl mælk eller vand

1 spsk. kakaopulver

 

Øvrigt

50g ristet hakket hasselnødder

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dejen. Lun mælken og udblød gæren deri. Rør det godt sammen og bland æg, kokosolie, perfect fit, vanilje og hvedemel sammen med de resterende ingredienser og rør dejen sammen på en rørmaskine i 6-8 minutter.
  2. Lav dejen hæve tildækket 1 time.
  3. Mens dejen hæver, kan I lave ‘nutellaen’. Rist hasselnødderne (både de 50g og de 130g til nutellaen) på en bageplade i en 160 grader forvarm ovn i 20 minutter. Lad nødderne køle lidt af.
  4. Fjern skallen fra nødderne, kom de 130g i en blender og blend til nøddesmør. Det tager 5 minutters tid. Tilføj dadler, vand og kakaopulver og blend det godt sammen. Smelt chokoladen og kom det i massen. Nutellaen er nu klar.
  5. Hak de sidste 50g hasselnødder og stil til siden.
  6. Når dejen har hævet, kommes den ud på bordet og deles i 4 stykker. Rul den første dej ud til en cirkel, kom den på et stykke bagepapir og smør 1/3 af nutellaen på dejen og 1/4 af de hakket nødder. Rul endnu en dejklump til en cirkel og placer ovenpå den første, smør nutella på og strø med nødder og gentag med 3 dejklump. Til sidst rulles den sidste dejklump ud og kommes ovenpå.
  7. Placer en 24 cm tallerken ovenpå kagen og skær rundt om, så I får en pæn og jævn rund kage. Fjerne tallerkenen og placer en kop eller lille skål på midten af kagen. Skær et snit fra glasset og ud til kanten 4 steder – nord, syd, øst og vest. Så har I 4 dele som hver deles i 4. Tilsidste ender i med 16 stykker.
  8. Tag fat i 2 stykker ved siden af hinanden, vrid dem væk fra hinanden (halvanden omgang) og pres enderne sammen. Gentag med alle siderne.
  9. Kom et stykke film over stjernen, lad det efterhæve små 30 minutter, pensle med et sammenpisket æg, strø de resterende hakket hasselnødder over og bag stjernen i en 180 grader forvarm ovn i 18-20 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladebarer med ristet hasselnødder - ala Ragusa