Julesmåkager med varme krydderier

Kylling med rodfrugter og tranebær

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Ovnbagt kylling med lidt blandet grøntsager og friske tranebær vendt i honning. En lækker og ret så nem ret, som er virkelig smagfuld. Det eneste som tager lidt tid i denne opskrift er parteringen, men det er slet ikke så omstændigt og svært som man måske kunne tro. I skal ikke være bange for at kaste jer ud i det, men virker det for uoverskueligt kan I i stedet bruge kyllingeoverlår eller kyllingefileter. Hav dog in mente at bruger I fileter, så skal I lade grøntsagerne bage i ovnen i 20 minutter, inden I lægger de brunede fileter ovenpå grøntsagerne og giver det hele ydeligere 20 minutter – ellers kan fileterne godt blive lidt kedelige.

Jeg har tilberedt retten, i ovnen, på den pande, som jeg har brugt til at brune alle herligheder af på. Dog kan I sagtens komme det hele i et ovnfast fad (når det hele er brunet af på panden) og derefter komme det i ovnen.

OPSKRIFT 3-4 pers.

Ingredienser

1 hel kylling

10 kartofler

4 store gulerødder

2 rødløg

10 svampe

100g tranebær

1 spsk. honning

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at partere kyllingen i 10 stykker. Strø salt og peber på kyllingestykkerne og brun dem godt af på en stor pande.
  2. Mens kyllingestykkerne steger, skæres kartofler og gulerødder i store stykker. Rødløg pilles og skæres i store både og svampene halveres.
  3. Når kyllingestykkerne er brunet af stilles de til siden, svampene kommes på panden og steges i 4-5 minutter.
  4. Stil også de stegte svampe til siden og kom løg, kartofler og gulerødder på panden sammen med lidt olie, salt og peber og lad det stege 5 minutter.
  5. Vend svampene i grøntsagerne og placer kyllingestykkerne (på nær kyllingefileterne) ovenpå grøntsagerne. Bland honning og tranebær sammen og hæld dem over panden.
  6. Kom panden i en 200 grader forvarm ovn i 20 minutter, tag panden ud af ovnen, kom kyllingefileterne på panden og steg det hele yderligere 20 minutter.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julesmåkager med varme krydderier