Karamel/chokolade konfekt

Juletrøfler vendt i smeltet chokolade og ristet hasselnødder

En af mine yndling lækkerier her i julen, eller bare helt generelt, er chokoladetrøfler. Jeg er bare vild med chokolade, men disse trøfler er helt fantastiske. De er lækre cremet og har en dyb smag af chokolade – det er så lækkert. Husk at tilføje lidt salt til chokolademassen da det kun gør chokoladesmagen mere intens.

Trøflerne er vendt i smeltet chokolade og ristet hasselnødder, hvilket jeg synes fungerer utrolig godt. Det er en smule omstændigt, men det er det hele værd. Har I dog ikke lige tid til det, eller bryder i jer ikke om nødder, så kan I nøjes med at rulle trøflerne i smeltet chokolade, kokosmel, kakaopulver, frysetørret hindbær eller hvad I synes.

De fleste som har smagt dem synes de smager som Ferrero Rocher. Så er I til det, er jeg sikker på, at I vil synes om disse små kugler. De kan sagtens holde sig i køleskabet en uges tid.

OPSKRIFT 12. stk.

Ingredienser

250g chokolade

2 dl cremefine 18%

3 friske dadler

Nips salt

 

Øvrigt

100g smeltet chokolade

100g ristet hasselnødder

 

Fremgangsmåde

  1. Hak chokoladen meget fint og kom i en skål.
  2. Varm cremefine op ved middelvarme til det lige akkurat skal til at koge, men det skal ikke koge.
  3. Kom den varme fløde i skålen til den hakket chokolade og lad det stå et par minutter. Pisk det godt igennem til massen er fin og lind – tilføj et nips salt.
  4. Med en gaffel maser i dadlerne og kommer dem i chokolademassen. Med en stavblender blender i dadlerne godt ud i massen. Lad derefter chokoladen stå nogle minutter og rør i det indimellem til boblerne forsvinder.
  5. Kom skålen på køl 3-4 timer. Mens massen står på køl, kan I gøre nødderne klar ved at fint hakker enten lidt mandler eller hasselnødder og rist dem på en pande 3-4 minutter. Lad dem efterfølgende køle helt af.
  6. Når de 4 timer er ved at være gået smelter I chokoladen enten over vandbad eller i mikroovnen og gør skålen klar til at vende kuglerne deri. Samtidig komme I de afkølet ristet nødder i en anden skål.
  7. Tag chokolademassen ud af køleskabet og skrab en spiseske af massen, rul kuglerne og vend dem i den smeltet chokolade og derefter i de ristet nødder. Kom dem på et stykke bagepapir og lad dem stivne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karamel/chokolade konfekt