3 kyllingetapas ideer
Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling
Selvom december mest handler om julen, så slutter december måned jo stadig af med nytårsaften og jeg har her samlet 3 små kyllingeopskrifter, som fungerer super godt til forretten nytårsaften. Jeg har brugt 1 pakke kyllingefileter fra Frijsenborg, som er brugt til de 3 små retter. Det består af kyllingestykker paneret i panko med chilimayo, mini tortillas med kål, avocado og pulled chicken samt kyllingemousse på ristet brød. Jeg vil tro der er forret til ca. 3 personer her.
Retterne er ganske nemme at lave og det meste af det kan sagtens laves i forvejen, både kyllingemoussen og pulled chicken samt de forskellige grøntsager. Det er bare panko kyllingen som helst skal steges næsten lige inden servering.
OPSKRIFT
Tortillas med pulled chicken – 6 stk.
2 stk. tortillas
1/2 stk. kogt kyllingefilet
1/2 tsk. paprika
1/2 tsk. hvidløgspulver
Nips chili
2 spsk. ketchup
1/2 tsk. honning
Salt og peber
1/2 tsk. avocado
25 g fintsnittet lilla spidskål
Kyllingemousse – 6 stk.
1/2 stk. kogt kyllingefilet
1 dl fløde eller cremefine 19%
1/2 stk. løg
1 tsk. eddike
1/3 tsk. honning
1 spsk. hakket persille
Salt og peber
6 små stykker ristet brød
Kylling i panko – 3 store stykke
1 stk kyllingefilet
40g panko
1 spsk. paprika
Salt og peber
1 æg
Olie
Fremgangsmåde
- Start med at koge den ene kyllingefilet i vand og tilføj lidt salt og evt. peberkorn og laurbærblade. Lad det koge ca. 12 minutter.
- Del den kogte kyllingefilet og start med at lave kyllingemoussen af den ene halvdel. Skær et halvt løg i små tern og steg det 5 minutter på en pande. Tilføj fløde og lad det simre 1 minut. Kom løg, fløde, 1/2 stk. kogt kylling, eddike, salt og peber i en blender og blend til en lind masse. Fintsnit persillen og vend det i moussen. Rist noget brød og server sammen med lidt tynde skiver cornichoner.
- Den anden halvdel af den kogte kylling rives fra hinanden og blandes sammen med ketchup, hvidløgspulver, paprika, salt, peber og honning. Tortillaerne lunes, skæres i små cirkler og fyldes med kylling, avocadomos og lidt lilla spidskål.
- Skær den anden kyllingefilet i 3 lige store stykker. Bland panko, salt, peber og paprika sammen. Slå et æg ud i en skål og pisk. Vend kyllingestykkerne først i æg og derefter i panko. Steg kyllingestykkerne i en god portion olie i 6-7 minutter. Læg dem på et stykke køkkenrulle og lad dem dryppe af. Server med lidt chilimayo.
RIGTIG GODT NYTÅR!!
Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling
Ingen kommentarer endnu