Juletrøfler vendt i smeltet chokolade og ristet hasselnødder

3 kyllingetapas ideer

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Selvom december mest handler om julen, så slutter december måned jo stadig af med nytårsaften og jeg har her samlet 3 små kyllingeopskrifter, som fungerer super godt til forretten nytårsaften. Jeg har brugt 1 pakke kyllingefileter fra Frijsenborg, som er brugt til de 3 små retter. Det består af kyllingestykker paneret i panko med chilimayo, mini tortillas med kål, avocado og pulled chicken samt kyllingemousse på ristet brød. Jeg vil tro der er forret til ca. 3 personer her.

Retterne er ganske nemme at lave og det meste af det kan sagtens laves i forvejen, både kyllingemoussen og pulled chicken samt de forskellige grøntsager. Det er bare panko kyllingen som helst skal steges næsten lige inden servering.

OPSKRIFT

Tortillas med pulled chicken – 6 stk.

2 stk. tortillas

1/2 stk. kogt kyllingefilet

1/2 tsk. paprika

1/2 tsk. hvidløgspulver

Nips chili

2 spsk. ketchup

1/2 tsk. honning

Salt og peber

1/2 tsk. avocado

25 g fintsnittet lilla spidskål

 

Kyllingemousse – 6 stk.

1/2 stk. kogt kyllingefilet

1 dl fløde eller cremefine 19%

1/2 stk. løg

1 tsk. eddike

1/3 tsk. honning

1 spsk. hakket persille

Salt og peber

6 små stykker ristet brød

 

Kylling i panko – 3 store stykke

1 stk kyllingefilet

40g panko

1 spsk. paprika

Salt og peber

1 æg

Olie

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge den ene kyllingefilet i vand og tilføj lidt salt og evt. peberkorn og laurbærblade. Lad det koge ca. 12 minutter.
  2. Del den kogte kyllingefilet og start med at lave kyllingemoussen af den ene halvdel. Skær et halvt løg i små tern og steg det 5 minutter på en pande. Tilføj fløde og lad det simre 1 minut. Kom løg, fløde, 1/2 stk. kogt kylling, eddike, salt og peber i en blender og blend til en lind masse. Fintsnit persillen og vend det i moussen. Rist noget brød og server sammen med lidt tynde skiver cornichoner.
  3. Den anden halvdel af den kogte kylling rives fra hinanden og blandes sammen med ketchup, hvidløgspulver, paprika, salt, peber og honning. Tortillaerne lunes, skæres i små cirkler og fyldes med kylling, avocadomos og lidt lilla spidskål.
  4. Skær den anden kyllingefilet i 3 lige store stykker. Bland panko, salt, peber og paprika sammen. Slå et æg ud i en skål og pisk. Vend kyllingestykkerne først i æg og derefter i panko. Steg kyllingestykkerne i en god portion olie i 6-7 minutter. Læg dem på et stykke køkkenrulle og lad dem dryppe af. Server med lidt chilimayo.

RIGTIG GODT NYTÅR!!

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juletrøfler vendt i smeltet chokolade og ristet hasselnødder