Madplan uge 4

Kold græskargrød

Græskarsæsonen er stadig godt i gang og det kan virkelig burges til alverdens lækkerier. Jeg bruger det både i det salte køkken og i det søde køkken, hvor jeg blandt andet bruger det til kager og lignende.

Her har jeg brugt en portion græskarpuré til denne lækre cremet kolde grød. Grøden er lavet på en blanding af chiafrø og havregryn (I kan sagtens undlade den ene ting og erstatte med den anden), derudover har jeg tilføjet lidt mælk, skyr, krydderier og ikke mindst en klat græskarpure.

Grøden laves dagen i forvejen, kommes i køleskabet og er klar til morgenmaden den næste dag. Jeg toppede min grød med lidt skyr, sirup og lidt knuste valnødder, men I kan toppe grød med præcis det I foretrækker.

OPSKRIFT

Ingredienser

80g græskarpure

100g skyr eller yoghurt

50g mælk

15g grovvalsede havregryn

15g chiafrø

1 tsk. kanel

12 dråber sødemiddel

Lidt kardemomme

 

Fremgangsmåde

  1. Bland græskarpure sammen med skyr og mælk.
  2. Tilføj havregryn, chiafrø, kanel, kardemomme og sødemiddel og rør det hele godt sammen.
  3. Stil skålen på køl til næste dag, hvor den toppes med lidt skyr, sirup og valnødder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 4