10 mest populære indlæg i januar 2020

Karamelsnitter

Jeg var for et par uger siden til fødselsdag hos min veninde, hvor hun serverede karamelsnitter og de smagte helt fantastisk. Jeg blev simpelthen så vild med dem, at jeg blev nødt til selv at lave en opskrift på disse snitter, bare uden sukker, smør og mel. Jeg kan fortælle, at denne version smager helt perfekt.

Jeg er vild med karamel og har efterhånden en del opskrifter på sundere karamel, som også er brugt i forskellige opskrifter. Eksempelvis ligger der en opskrift på flødekarameller, karamelsauce, karamelsauce på dadler, karamel/chokolade konfekt, saltet karamelbarer, brownie toppet med, karamel/peanutbuttercreme, banantærte med karamel og pisket cremefine, tærte med karamel, hasselnødder og chokoladefyld og en tredje karamelsauce.

OPSKRIFT 8 store stykker eller 16 små

Ingredienser

Bund

100g mandelmel

30g havregryn

30g kokosolie

30g mandelsmør (eller anden nøddesmør)

20g fiber sirup

 

Karamel

1 dåse kokosmælk light

130g sirup

150g perfect fit

1 spsk. mandelsmør (eller anden nøddesmør)

1 spsk. kokosolie

 

Øvrigt

120g mørk chokolade

1 tsk. kokosolie

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave karamellen ved at komme kokosmælk, mandelmel, kokosolie, fiber sirup og perfect fit i en gryde og lad det simre en lille times tid. Selvom det tager sin tid at lave karamellen, så kræver det ikke meget. I skal bare røre i den indimellem.
  2. Mens karamellen står og simrer, kan I så småt gå i gang med at lave bunden.
  3. Kom mandelmel, eller brug mandler som I blender til mel, sammen med havregryn og blend til fint mel. Tilføj kokosolie, mandelsmør og fiber sirup og blend til en sammenhængende masse.
  4. Kom massen i en (10-12×16 cm) form og bag bunden i en 200 grader forvarm ovn i 10-12 minutter. Tag bunden ud og lad den stå til karamellen er klar.
  5. Når karamellen er ved at være klar, kan I evt. tilføje lidt flagesalt, hvis I ønsker saltet karamel, men det er ikke nødvendigt.
  6. Karamellen er færdig, når I kan køre en ske eller palet gennem karamellen og hurtigt lige kan se bunden af gryden. Hæld karamellen over den bagte bund og bag den i yderligere 7 minutter.
  7. Tag ‘kagen’ ud og lad den køle helt af. Når karamellen er blevet kold, smelter I den mørke chokolade sammen med kokosolie over vandbad og hælder det efterfølgende over karamellen.
  8. Kom kagen i køleskabet til chokoladen er stivnet. Nå kagen er kold, skæres den i passende små stykker og serveres.

EASIS produkter er sponsoreret af EASIS

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 mest populære indlæg i januar 2020