10 mest populære indlæg i januar 2020

Karamelsnitter – sprøde og utrolig lækre

Jeg var for et par uger siden til fødselsdag hos min veninde, hvor hun serverede karamelsnitter og de smagte helt fantastisk. Jeg blev simpelthen så vild med dem, at jeg blev nødt til selv at lave en opskrift på disse snitter, bare uden sukker, smør og mel. Jeg kan fortælle, at denne version smager helt perfekt.

SPRØD MANDELBUND, KARAMEL OG ET GODT LAG CHOKOLADE

Det var faktisk første gang jeg smagte karamelsnitter til min venindes fødselsdag. Jeg har set billeder af dem mange gange, men ikke smagt dem. Men hold op hvor blev jeg vilde med dem, de smager jo helt forrygende og er samtidig ikke så svære at lave, de er måske ikke ligefrem nemme, men det er til at finde ud af.

Mine karamelsnitter består af en sprød mandelbund, en lækker cremet karamel som er lavet på kokosmælk og uden tilsat sukker og til slut er den toppet med et god lag chokolade – amen så bliver det næsten ikke bedre – gør det vel?

Jeg er vild med karamel og har efterhånden en del opskrifter på sundere karamel, som også er brugt i forskellige opskrifter. Eksempelvis ligger der en opskrift på flødekarameller, karamelsauce, karamelsauce på dadler, karamel/chokolade konfekt, saltet karamelbarer, brownie toppet med, karamel/peanutbuttercreme, banantærte med karamel og pisket cremefine, tærte med karamel, hasselnødder og chokoladefyld og en tredje karamelsauce.

OPSKRIFT 8 store stykker eller 16 små

Ingredienser

Bund

100g mandelmel

30g havregryn

30g kokosolie

30g mandelsmør (eller anden nøddesmør)

20g fiber sirup

 

Karamel

1 dåse kokosmælk light

130g fiber sirup

150g perfect fit

1 spsk. mandelsmør (eller anden nøddesmør)

1 spsk. kokosolie

 

Øvrigt

120g mørk chokolade

1 tsk. kokosolie

 

Fremgangsmåde

 1. Start med at lave karamellen ved at komme kokosmælk, mandelsmør, kokosolie, fiber sirup og perfect fit i en gryde og lad det simre en lille times tid. Selvom det tager sin tid at lave karamellen, så kræver det ikke meget. I skal bare røre i den indimellem.
 2. Mens karamellen står og simrer, kan I så småt gå i gang med at lave bunden.
 3. Kom mandelmel, eller brug mandler som I blender til mel, sammen med havregryn og blend til fint mel. Tilføj kokosolie, mandelsmør og fiber sirup og blend til en sammenhængende masse.
 4. Kom massen i en form og bag bunden i en 200 grader forvarm ovn i 10-12 minutter. Tag bunden ud og lad den stå til karamellen er klar.
 5. Når karamellen er ved at være klar, kan I evt. tilføje lidt flagesalt, hvis I ønsker saltet karamel, men det er ikke nødvendigt.
 6. Karamellen er færdig, når I kan køre en ske eller palet gennem karamellen og hurtigt lige kan se bunden af gryden. Hæld karamellen over den bagte bund og bag den i yderligere 7 minutter.
 7. Tag ‘kagen’ ud og lad den køle helt af. Når karamellen er blevet kold, smelter I den mørke chokolade sammen med kokosolie over vandbad og hælder det efterfølgende over karamellen.
 8. Kom kagen i køleskabet til chokoladen er stivnet. Nå kagen er kold, skæres den i passende små stykker og serveres.

EASIS produkter er sponsoreret af EASIS

14 kommentarer

 • Christina

  Hej Camilla.
  Kan man bruge andet end perfect fit.
  Hilsen Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Tusinde tak for en lækker opskrift, de Smager så godt men var lidt besværlige at lave da jeg ikke havde en form der passede 😂🙈 hvor mange kalorier vil du sige der er i en bar?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Såmænd så lidt – dejligt du synes om opskriften 🙂 Uh det ved jeg desværre ikke, men tror bestemt ikke de er kalorielette.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan Christensen

  Hvor længe i køleskab tror du de her lækre snitter kan holde sig😊
  Er ved at lave dem først gang og glæder mig helt vildt til at smage

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Dejligt du prøver opskriften 🙂 Du kan godt glæde dig – de er så lækre! Jeg vil tror at de kan holde sig på køl en uges tid. Når du ikke at spise det hele, så kan de sagtens fryses.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joan Christensen

   Mange tak, de var så lækre, det bli’r en opskrift jeg vender tilbage til om og om igen

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Såmænd så lidt 🙂 Er glad for du synes om opskrifter – den er også blevet en af mine favoritter 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celina

  Kan kagen fryses ned? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Hej. Hvor stor en dåse kokosmælk bruger du? De light udgaver jeg har i min by er de små. 😊 mere så jeg kan få forholdene til at passe. Mvh Kristine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Der står ikke mandelmel blandt ingredienserne til at lave karamellen.. men der står i beskrivelsen at det skal i gryden med de andre ingredienser..?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Ups, der skulle stå mandelsmør 🙂 Nu er det rettet.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 mest populære indlæg i januar 2020