Madplan uge 9

Brownie med valnødder og chokolade

Brownie er da noget af det lækreste, men desværre er det en smule svært at få den helt rigtige browniekonsistens, når man bager uden sukker, mel og smør… Jeg har efterhånden forsøgt mange gange, men det lykkedes aldrig helt og det gjorde det faktisk heller ikke denne gang, men ikke desto mindre smager denne ‘brownie’ virkelig godt, så jeg synes ikke, at I skal snydes for opskriften 🙂

Der ligger forskellige slags brownies på bloggen blandt andet en lavet på sød kartoffel, en brownie lavet på hvide bønner med hvid chokolade og hindbær, bønne brownie med bærmousse, endnu en bønne brownie, brownie toppet med karamel/peanutbuttercreme og en brownie fyldt med sukker, mel og smør.

OPSKRIFT 8 stk.

Ingredienser

130g chokolade

1 spsk. mandelsmør

1 spsk. kokosolie

50g multisød

5 æggeblommer

25g kakaopulver

25g mandelmel

1dl mælk

 

Øvrigt

30g valnødder

35g chokolade

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at smelte den mørke chokolade over et vandmad sammen med kokosolie og mandelsmør.
  2. Mens chokoladen smelter piskes multisød og æggeblommer sammen til en æggesnaps, det kan sagtens lade sig gøre det tager bare 5-6 minutter.
  3. Pisk den smeltet chokolade i æggesnapsen. Vend mælken i æggesnapsen og tilføj kakaopulver og mandelmel i massen gennem en si. Sørg for at vende det hele rigtig godt sammen.
  4. Hak valnødder og chokolade, vend det i dejen og kom den i en bageform med bagepapir. Jeg brugte en form på ca. 10×15 cm.
  5. Bag kagen ved 200 grader – 20 minutter hvis I ønsker den fast – 15 minutter hvis den skal være mere svampet.
  6. Lad kagen køle af inden den serveres.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 9