Banan/havregrynsmuffins med marcipan og chokolade
Bananer er fantastiske er bage med. Én ting er at det smager godt, men derudover giver det en perfekt sødme til kager. Jeg bruger bananer i både muffins, kager, pandekager, is, smoothies og meget mere – det er kun fantasien som sætter grænser, da bananer kan bruges i rigtig mange opskrifter.
Her får I opskriften på nogle lækre svampede bananmuffins med lys chokolade fra EASIS samt deres revet marcipan. Kombinationen af marcipan og lys chokolade fungerer virkelig godt og kan kun anbefales.
Muffins smager generelt skønt og fungerer perfekt som en lille snack. På bloggen ligger i forvejen et par opskrifter på muffins, så dem kan I jo eventuelt lige tjekke ud, hvis I skulle have lyst. I kan blandt andet finde opskrifter på proteinrige gulerodsmuffins, bananmuffins med valnødder og kanel samt squashmuffins med ‘nutella’ i midten.
OPSKRIFT 6 stk.
Ingredienser
1 stor banan
1 æg
20g kokosfibermel
30g havregryn
1dl mælk
20g marcipan uden tilsat sukker
25g lys chokolade
1 tsk. bagepulver
Et nips natron
Fremgangsmåde
- Start med at skrælle bananerne og mas dem med en gaffel.
- Tilføj derefter æg, mælk, havregryn, perfect fit, kokosfibermel, bagepulver og natron – rør det hele godt sammen.
- Riv marcipanen, hak chokoladen og vend det i massen.
- Fordel dejen i 6 muffinsforme og bag kagerne i en 200 grader forvarm ovn i 13-14 minutter.
EASIS produkter er sponsoreret af EASIS
Hej Camilla. De skal da bages. Kan jeg bruges mandelmel i stedet for kokosfibermel?
Tak for alle dine lækre opskrifter og inspiration.
Dbh Lotte