Madplan uge 13

Bananpandekager med squash

Pandekager… en opskrift der efterhånden ligger en hel del af på bloggen, men jeg elsker simpelthen pandekager og især de små sundere, som man kan spise til morgenmad med god samvittighed. Topper man lige sine pandekager med eksempelvis skyr og lidt bærkompot eller lidt sirup, banan og blåbær, så er man rimelig godt kørende.

Man kan selvfølgelig også kræse lidt ekstra om sine pandekager og toppe dem med peanutbutter, mandelsmør, hasselnøddesmør, ‘nutella’, flydende karamel eller karamel på dadler. Lidt blandet frugt – det er altså også rigtig lækkert.

BANANPANDEKAGER MED HAVREGRYN OG SQUASH

Bananpandekager er en opskrift, som de fleste af os efterhånden har prøvet, og der ligger da også en opskrift på de traditionelle banan/havregryns pandekager her på bloggen. Denne gang har jeg tilføjet lidt revet squash til pandekagerne, hvilket kun gør dem lækre og tilmed lidt sundere, da man får lidt grøntsager indenbords – win/win.

Udover squash så har jeg smagt pandekagerne til med kanel og kardemomme – en evig klassikere, som bare smager skønt. Men er I ikke til denne kombination, så kan I smage dem til med vanilje eller kakaopulver i stedet – er sikker på det også smager skønt.

PANDEKAGE GALORE…

Som tidligere nævnt, så ligger der i forvejen en hel del forskellige opskrifter på pandekager på bloggen; Græskarpandekager, havregrynspandekager, banan/kakao pandekager, pandekager med æble og kanel, ricotta pandekager med citron og vanilje, ricotta pandekager med bananæggepandekager, tynde pandekager med øl og honning, grove tynde pandekager og pandekager lavet på hytteost.

OPSKRIFT 5-6 stk.

Ingredienser

1 stor banan

1 æg

50g æggehvider eller 1 ekstra æg

70g revet squash

25g havregryn

10g havreklid (kan erstattes af anden slags mel eller havregryn)

1 tsk. kanel

1 knivspids kardemomme

0,5 tsk. bagepulver

Evt. en sjat flydende sødemiddel

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at mase bananen med en gaffel. Riv squash på et rivejern og bland det sammen med den moste banan.
  2. Tilføj æg, æggehvider, havregryn, havreklid, kanel, spidskommen, bagepulver og evt. lidt sødemiddel og bland det hele godt sammen.
  3. Steg pandekagerne på en varm pande i lidt kokosolie – jeg brugte 2 spsk. til hver pandekage – lad dem stege 2 minutter på hver side.
  4. Top pandekagerne med bananskiver, blåbær og sirup uden tilsat sukker.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 13