Æggemuffins med kylling og serrano

Påskekage – Citronkage lavet på kikærter med birkes og hvid chokolade

Påsken nærmer sig og det er på tiden med en masse påskemad, der inklusiv påskekage. Det er første gang jeg laver en citronkage, ja tror faktisk også det er første gang jeg smager en citronkage. Det har aldrig sagt mig så meget, da jeg helst vil have chokoladekage eller lignende – en citronkage lyder meget frisk og syrlig, og jeg er nok mere til det søde og lidt vamle, når det kommer til kage, men…

SVAMPET KAGE MED CITRON, BIRKES OG HVID CHOKOLADE – TOPPET MED EN OSTECREME

Jeg syntes dog at en citronkage virker ret forårsagtigt og dermed vil passe godt som påskekage, og jeg må indrømme, at jeg er helt vild med den her kage. Den smager så godt.

Udover citron har jeg tilføjet lidt sukkerfri hvid chokolade til kagen, I kan dog sagtens bruge almindelig hvid chokolade, derudover har jeg tilføjet lidt blå birkes.

Det er en utrolig lækker kombination, som jeg sagtens ville servere til en påskefrokost. Topper man så lige kagen med lidt påskeæg, så er stemningen ligesom sat. Ønsker I at servere kagen udenfor påskesæsonen, så dropper I bare påskeæggene.

CITRONKAGE LAVET PÅ KIKÆRTER

Som et ekstra lille plus, det er det i hvert fald for mig, så er kagen lavet uden tilsat sukker, uden smør og uden mel. I stedet har jeg brugt en god portion kikærter og det fungerer virkelig godt. Jeg er blevet ret glad for at kage med kikærter, da det giver nogle helt fantastiske kager, så I må endelig ikke lade jer skræmme af kikærterne.

Jeg har allerede andre opskrifter på påskekager liggende på bloggen; marcipankage med hvid chokoladeganache toppet med små chokoladereder og påskeæg, gulerodskage med øl og honning, en almindelig brownie toppet med påskeslik og ikke mindst påskeæg med 3 forskellige slags fyld.

OPSKRIFT 8 pers.

Ingredienser

Bund

150g kikærter

100g dadler

0,5 dl mælk

25g havregryn

40g mandelmel (eller havregryn eller anden slags mel)

20g perfect fit

2 æg

50g sukkerfri hvid chokolade

1 spsk. birkes

saften fra 1,5 citron + lidt revet citronskal

0,5 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

1 vaniljestang

 

Frosting

200g philadelphia light

2 spsk. florsød

1 tsk. citronsaft

1 tsk. vaniljepasta

+ lidt revet citronskal

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at blende kikærter (jeg brugte dem fra dåse, de er klar til brug) sammen med mælk, dadler og æg.
  2. Tilføj citronsaft, citronskal, bagepulver, vanilje, natron, mandelmel, havregryn og perfect fit. Sørg for at dejen bliver blendet rigtig godt igennem.
  3. Hak den hvide chokolade og vend den i dejen sammen med birkes.
  4. Kom bagepapir i en springform på 18-20 cm. og bag kagen ved 190 grader i 22-25 minutter. Det afhænger af ovnen, så tjek lige med en kniv om den er gennembagt.
  5. Lad kagen køle helt af på en rist.
  6. Mens kagen køler af, kan I piske philadelphia, florsød, vanilje, citronsaft og citronskal godt sammen og smør det på den kolde kage. Top eventuelt med lidt påskeæg eller revet citronskal.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æggemuffins med kylling og serrano