Knækbrød med speltmel og havregryn - en sund og nem snack

Påskekage – Banankage på kikærter med karameltopping

Påsken nærmer sig og selvom den bliver noget mere anderledes, end hvad vi havde regnet med, så skal der selvfølgelig laves påskekager. Der ligger i forvejen forskellige påskekager på bloggen, men nye påskeopskrifter skal der alligevel til. For 3 år siden lavede jeg denne påskekage, men fik aldrig lagt den på bloggen, så nu har jeg gentaget succesen, og fået taget billeder af kagen, og I skal da selvfølgelig have opskriften.

BANANKAGE MED KARAMELTOPPING

Kagen består af en banankage, som jeg har lavet på kikærter, hvilket gør den ret lækker og tilmed en del mættende. Jeg er blevet ret glad for at bage med kikærter, da det som ovennævnte både mætter og smager godt – og så bliver kagerne virkelig lækre i konsistensen.

Derudover har jeg toppet kagen med en slags karameltopping lavet på smøreost, cremefine og karamel. Jeg har testet toppingen et par gange og har prøvet med både dulce de leche fra Tørsleffs (fra andre firmaer kan selvfølgelig også bruges), og jeg har prøvet med en hjemmelavet karamel lavet uden tilsat sukker og begge slags fungerer perfekt – så I kan jo selv bestemme hvilken slags karamel I ønsker at bruge.

Når kagen er færdig kan I servere den præcis som den er, eller I kan toppe den med lidt påskeæg.

Jeg har allerede andre opskrifter på påskekager liggende på bloggen; marcipankage med hvid chokoladeganache toppet med små chokoladereder og påskeæg, gulerodskage med øl og honning, en almindelig brownie toppet med påskeslik og ikke mindst påskeæg med 3 forskellige slags fyld.

KARAMEL

Enten kan I som sagt købe en færdiglavet karamel (dulce de leche), I kan købe en dåse kondenseret mælk, koge den i 3 timer og så har I en lækker cremet karamel. Ellers kan I lave min karamel uden tilsat sukker ved at komme 1 dåse kokosmælk light, 100g perfect fit og 80g fiber sirup i en gryde og lad det simre 40 minutter. Ligegyldigt hvilken karamel I bruger, så skal den bare være kold inden I vender den i resten af cremen.

OPSKRIFT 6-8 pers.

Ingredienser

Bund

130g kikærter

80g dadler

25g havregryn

2 små æg

1 stor banan (eller halvanden)

20g perfect fit

0,5 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljepasta

 

Fyld

150g philadelphia light

1,5 dl cremefine 19%

2 husblas

150g dulce de leche

 

Fremgangsmåde

 1. Ved mindre I bruger en karamel som er klar til brug, så start med at lave karamellen og lad den køle helt af.
 2. Lav nu bunden ved at blende kikærter (jeg brugte dem fra dåse, de er klar til brug) sammen med banan, dadler og æg. Lad ingredienserne blende rigtig godt sammen til en homogen massen.
 3. Tilføj bagepulver, vanilje, natron, havregryn og perfect fit. Lad dejen igen blendes rigtig godt igennem.
 4. Kom bagepapir i en springform på 16 cm. og bag kagen ved 190 grader i 20-23 minutter. Det afhænger af ovnen, så tjek lige med en kniv. Lad bunden køle helt af.
 5. Lav nu toppingen ved at komme husblas i koldt vand i 20 minutter.
 6. Pisk cremefine til en blød masse. Det skal lige sætte top.
 7. Tag en anden skål og pisk philadelphia og karamellen til en ensformigt masse.
 8. Smelt husblas i 1 spsk. cremefine, lad den køle lidt af. Tag 1 spsk. af ostemassen og rør den i den smeltet husblas. Pisk husblasmassen tilbage i ostemassen og vend tilsidst den pisket cremefine i ostemassen.
 9. Find springformen frem og kom den afkøles kage i formen. Kom kageplast rundt i kanten og hæld massen i formen. Stil den på køl minimum 4 timer.
 10. Hvis I ønsker det, så kan I smøre et lag karamel ud på bunden af kagen, inden I kommer ostemassen over – bare et lille fif.
 11. Tag kagen ud af formen, fjern kageplast, pynt eventuelt kagen med små påskeæg og et lag karamel og server.

1 kommentar

 • Malene

  Hej Camilla. Mums, den ser lækker ud😄 Hvis man ikke er så vild med karamel smag, har du så en ide til hvad man ellers kan komme i toppingen? Eller tror du man kan undlade det? Hilsen Malene

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Knækbrød med speltmel og havregryn - en sund og nem snack