Madplan uge 18

Laks med stegte asparges, forårsløg og agurkedressing

Denne ret er uden sammenligning en af mine yndlings fiskeretter – den er utrolig lækker. Retten er ganske enkel, består af få lækre ingredienser og på under en halv time, kan man fremtrylle en skøn ret, som jeg er sikker på hele familien vil synes om.

LAKS MED AGURKEDRESSING OG GRØNTSAGER

Retten består af et godt stykke laks, kogte kartofler vendt i lidt olie og frisk persille, stegte asparges og forårsløg samt en nem agurkedressing. Personligt er jeg ret vild med laks, og synes det i sig selv smager forrygende, og derfor ikke behøver krydres med alverdens ting. Derfor kommer jeg bare lidt salt på min laks og steger den i ret kort tid. Der er nemlig ikke noget mere kedeligt end fisk, som har fået for meget. Selvom jeg har lavet lidt blandet tilbehør til laksen, så er det ret dæmpet i smagen, hvilket jeg synes passer bedst her til.

Noget af det lækreste ved laks, synes jeg, er skindet. Det smager bedre en skindet på kylling og flæskesværene på flæskestegen… Også er det langt sundere end de 2 andre ting. Når I har stegt laksen og den er taget af panden, fjerner I meget stille og roligt skindet fra laksen, det glider let af. Skinsiden som har siddet på laksen, kommer I på panden og lader det stege ved høj varme et minuts tid. Fjern skindet og lad det ligge 10 sekunder og det bliver helt hårdt og sprødt.

OPSKRIFT 2 pers.

Ingredienser

2 stk. laks

8 friske grønne asparges

4-6 forårsløg

 

Kartofler

8 kartofler

1 håndfuld frisk persille

Lidt salt og peber

0,5 tsk. god olie

 

Dressing

4 spsk. creme fraiche eller fromage fraiche

130g agurk

1 håndfuld frisk persille

1 tsk. citronsaft

Salt + peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge kartoflerne ved at komme dem i en gryde med vand og en gavmild portion salt. Kog kartoflerne møre, det tager omkring 20 minutter.
  2. Lav dressingen ved at fintsnitter persille, skær agurk i meget små terne og bland agurk og persille sammen med creme fraiche og smag til med salt, peber og citronsaft.
  3. Find laksefileterne frem og strø salt på begge sider. Varm en pande godt op, kom lidt olie på panden og steg laksen med skinsiden nedad i ca. 5 minutter. Ved laksen og giv den små 30 sekunder på den anden side.
  4. Mens laksen steger, fjerner I det nederste af aspargesene og fjerne det yderste lag og skær bunden af forårsløgene.
  5. Tag laksen af panden, fjern skindet med en kniv, læg skindet tilbage på panden og steg den side, som har siddet fast på laksen i 1 minut.
  6. Samtidig smider I friske grønne asparges og forårsløg på panden og lader dem stege med små 2 minutter. Læg skindet til siden og det vil blive stift i løbet af få sekunder.
  7. Når kartoflerne er kogt færdig, hældes vandet fra og olie, salt, peber og fintsnittet persille vendes sammen med de kogte kartofler.
  8. Server fisken med de stegte forårsløg og asparges, de kogte kartofler, agurkedressingen og det sprøde skind.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 18