Hjemmelavet pickles uden raffineret sukker

Boller i karry med grøntsager

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Boller i karry er en vaskeægte klassikere, som jeg dog har ændret en lille smule i. Jeg tror mange danskere er vokset op med boller i karry, som sikker er lavet på næste den samme måde i mange hjem. En opbagt sauce smagt til med karry og fyldt med en masse kogte kødboller.

EN KLASSIKERE MED ET SUNDERE TWIST

Jeg har i denne opskrift lavet kødbollerne på hakket kyllingekød fra Frijsenborg og jeg har samtidig droppet at lave saucen som en opbagt sauce, men har i stedet jævnet fonden som kødbollerne har kogt i med maizena og mælk. Dog vil jeg gerne påpege, at I sagtens kan lave en almindelig opbagt sauce, hvis I foretrækker det. Saucen er i princippet lavet på gulerødder og knoldselleri, som jeg har blendet til en lækker tyk sauce – det fungerer overraskende godt.

Enten kan I kogte ris og servere til retten eller I kan servere blomkålsris, som også smager helt forrygende. Retten har jeg toppet med til æbletern og frisk persille – lækkert og frisk.

OPSKRIFT 3 pers.

Ingredienser

Kødbolle

400g hakket kylling

1 løg

1 gulerod

1 æg

3 spsk. havregryn eller mel

1 tsk. salt

Lidt peber

 

Sauce

6 dl vand fra de kogte kødboller

1 dåse kokosmælk

1 løg

1 æble

200g knoldselleri (kan skiftes ud med kartofler)

200g gulerødder

2-4 tsk. karry

1-2 tsk. salt + lidt peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave kødboller ved at rive løg og gulerod. Rør det sammen med kød, æg, havregryn, salt og peber. Stil farsen på køl 30 minutter.
  2. Sæt en gryde over med vand, tilføj et tsk. salt og form farsen til 18-20 små kødboller. Kog dem i vandet i 3-4 minutter eller til de kommer op til overfladen. Læg de kogte kødboller i en skål med et viskestykke over. Hæld vandet i en skål, det skal bruges senere.
  3. Lav saucen ved at rive løg og æble og lad det stege i gryden med lidt olie samt karry i 2-3 minutter. Hvor meget karry der skal i, afhænger af hvor stærk jeres karry er. Min er mild og jeg brugte 2,5 tsk.
  4. Skær gulerødder og knoldselleri i mindre tern, kom det i gryden sammen med 1 bouillonterning samt 6 dl vand fra de kogte kødboller. Kom lå på og lad det simre 25 minutter eller til grøntsagerne er møre.
  5. Blend grøntsagerne med en stavblender, kom kokosmælk i gryden samt kødbollerne og lad retten simre 5 minutter. Smag retten til med salt og karry. Synes I saucen er for tynd, kan I jævne den med lidt majsstivelse.
  6. Server med kogte ris eller blomkålsris – og top eventuelt med persille og æbletern.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet pickles uden raffineret sukker