Boller i karry med grøntsager

Proteinboller med mørk chokolade

Mine proteinboller er gået hen og er blevet ret så populære her på bloggen, hvilket jeg sagtens kan forstå. De smager skønt, er nemme at lave og så består de af ret få kalorier, en god portion proteiner og en mindre mængde kulhydrater.

Selvom jeg elsker hjemmebagte rigtige boller med en masse mel, så er disse proteinboller lækre at have ved hånden indimellem. Bollerne minder overraskende meget om rigtige boller, selvom konsistensen selvfølgelig er lidt anderledes, men de holder 100%.

For at holde både kalorie- og kulhydratniveauet langt ned, så bager jeg bollerne i små forme, ellers kan de godt flade ud. Så har I ikke nogle brugbare forme, ville jeg tilføje lidt mere havregryn eller havreklid, så de holder på formen.

PROTEINBOLLER MED MØRK CHOKOLADE OG NØDDER

Jeg har eksperimenteret lidt med mine traditionelle proteinboller og har gjort dem søde og tilføjet en god portion mørk chokolade, og hvis I bryder jer om det, så kan I altid tilføje lidt hakket nødder som mandler, hasselnødder eller valnødder.

Bollerne har jeg sødet med lidt perfect fit fra EASIS, men I kan sagtens bruge flydende sødemiddel i stedet. Så skal I nok bare lige smage på den rå dej, så I er sikre på, at der er nok sødemiddel i. Jeg vil dog tro, at 15 dråber kan gøre det.

OPSKRIFT 4 stk.

Ingredienser

125g hytteost

1 æg

20g havregryn

20g havreklid

5g hvedemel

5g fiberhusk

20g perfect fit

1 tsk. bagepulver

0,5 tsk. vaniljepulver, paste eller sukker

30g mørk chokolade

Evt. lidt hakket nødder

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at blende æg og hytteost til en homogen masse. Kom fiberhusk i blenderen og blend i 10 sekunder.
  2. Kom massen i en skål og tilføj vanilje, bagepulver, sødemiddel og rør det godt sammen. Tilsidst tilføjer I havregryn, mel og havreklid.
  3. Hak chokolade og nødder groft og rør det i dejen. Lad dejen stå 5 minutter.
  4. Del dejen i 4 lige store stykker, kom dem i en form og bag dem ved 180 grader i 25 minutter.
  5. Lad dem køle lidt af, tag dem ud af formen og lig på en rist. Når bollerne er kølet helt af, kommes de i en beholder eller pose og opbevares i køleskabet.

2 kommentarer

  • Lise-lotte fjellerad Jørgensen

    Kan man skifte havreklid ud med noget..?? Har det nemlig ikke på lager..??
    Mvh Lise-Lotte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Tænker du nok godt kan bruge grahamsmel eller lignende 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boller i karry med grøntsager