Pariserbøf

Lækker snasket kanelsnegle med vaniljecreme og ostetopping

Min kusine fyldte 30 år forleden, og i den anledning skulle vi spise morgenmad sammen, altså også med hendes kæreste, forældre og min mor. Jeg lovede at tage morgenmad med, og hun ville meget gerne have en kanelstang. Jeg har dog aldrig lavet det før og gad ikke stå op kl. 5 om morgenen, så derfor valgte jeg at lade dem koldhæve.

Jeg fik lavet en ret så stor portion, og derfor lavede jeg også en bradepande med kanelsnegle. Der er ingen tvivl om at kanelsneglene er min yndling, men stangen smagte altså også forrygende. Så enten kan I vælge at lave 24 snegle, 2 kanelstænger eller 12 snegle og 1 stang – ellers I kan lave halv portion og nøjes med 1 af tingene.

Vælger I at lave en kanelstangen, kommes den i et fad med bagepapir og klippes med en saks med 1,5 cm mellemrum (ikke helt igennem, men næsten) og hver skive skubbes til hver sin side.

KANELSNEGLE MED SNASK OG VANILJECREME

Kanelsneglene (og stangen) er fyldt med en lækker remonce samt en hjemmelavet vaniljecreme, hvilket jeg synes smager bedst. For at undgå de kedelige sider, valgte jeg at komme dem i en bradepande og bage dem deri. Dermed hæver sneglene sammen og bliver lækre og svampet.

Normalt topper man kanelsnegle med en helt almindelig glasur lavet på flormelis og vand. Denne glasur toppede jeg kanelstangen med, men til sneglene valgte jeg at lave en lidt anderledes slags glasur på smør og smøreost og det var utrolig lækkert – hold op hvor smagte det godt.

OBS: Ønsker I ikke at koldhæve sneglene, så tilføj en hel pakke gær og lad sneglene stå på køkkenbordet 1 times tid, inden de kommes i ovnen.

Her på bloggen ligger et par opskrifter på både snegle og snurrer, uden smør og sukker, og de er også ret lækre: Grove kanelsnegle, glutenfri kanelsnegle, kanelsnegle med vaniljecreme, kanelsnurrer, snurrer med bær og marcipan, snurrer med chokolade og snurrer med gulerødder.

OPSKRIFT 24 stk. kanelsnegle

Ingredienser

Dej

15g gær

3 dl mælk

2 æg

650g hvedemel

100g smør

50g sukker

1/3 tsk. salt

 

Remonce

160g brun farin

50g sukker

170g smør

3 spsk. lys sirup

2-3 tsk. kanel

 

Vaniljecreme

4 æggeblommer

1 vaniljestang

40g sukker

4 dl mælk

2 spsk. majsstivelse

 

Glasur

30g smør

80g smøreost

125g flormelis

1 tsk. vaniljepaste eller vaniljesukker

 

Fremgangsmåde

  1. Vaniljecremen skal laves som det første. Kom æggeblommer, majsstivelse, sukker og vanilje i en gryde og piske det sammen. Tilføj mælk, kom gryden på blusset og pisk til cremen er blevet tyk. Kom cremen i en skål, dæk med film (så det rammer selve cremen) og stil på køl 3-4 timer.
  2. Tag smør til dejen ud af køleskabet og skær det i små tern. Lave dejen ved at udbløde gær i den kolde mælk. Tilføj æg, sukker, mel og salt og kør dejen på køkkenmaskinen i 5 minutter.
  3. Tilføj smør og lad dejen køre videre i 8-10 minutter, eller til dejen slipper kanterne og bunden. Dæk skålen til med film og et viskestykke og lad den hæve 1 time ved stuetemperatur.
  4. Mens dejen hæver, laver I remonce. Tag smørret ud af køleskabet og lad det stå 30 minutter. Bland brun farin, sukker og sirup sammen med smørret og smag til med kanel.
  5. Når dejen har hævet, rulles den til en stor rektangel på et meldrysset bord. Smør remonce over hele fladen og slut af med den afkølet vaniljecreme.
  6. Rul dejen fra den lange end til en stor roulade. Skær ‘rouladen’ i 2-2,5 cm stykker og placer dem i 2 fade eller 1 stor bradepande. Ellers kan I, som tidligere nævnt, lave 1 bradepande med 12 snegle og 1 kanelstang.
  7. Kom film over fadene og lad dem stå på køkkenbordet 1 time. Stil fadene på køl til næste morgen.
  8. Næste morgen tages sneglene ud af køleskabet og skal stå 45 minutter. Pensle sneglene med smør eller æg og bag dem i en 200 grader forvarm ovn i ca. 22-23 minutter.
  9. Mens sneglene bager, kan I lave glasuren. Smørret skal igen taget ud af køleskabet i god til, så det kan blive stuetempereret. Pisk smør og smøreost til en homogen masse. Tilføj flormelis og vanilje og pisk det hele godt sammen.
  10. Tag sneglene ud af ovnen og lad dem stå 2 minutter. Smør halvdelen af glasuren på snegle og lad dem køle af i ca. 15 minutter. Smør den sidste halvdel glasur på sneglene og server dem lune.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pariserbøf