Lækker snasket kanelsnegle med vaniljecreme og ostetopping

Ristet brød med avocado, marineret kylling og pocheret æg

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Selvom min frokost ofte består af kylling og salat eller et stykke rugbrød, så har jeg indimellem stadig lyst til noget andet og lidt mere ‘lækkert’ eller luksuriøst, som denne anretning.

RISTET SURDEJSBRØD MED BLØDENDE ÆG

Indimellem må frokosten gerne være lidt lækre end normalt. Det kan lade sig gøre med dette lækre stykke ristet brød toppet med lidt most avocado, smagt til med salt og citron, marineret kylling, stegt serranoskinke og pocheret æg. Topper man lige hele herligheden med lidt karse og chili, så er man meget godt kørende.

Denne lille lækre anretninger smager helt forrygende og fungerer godt som en ekstra lækker frokost eller til forrest – man kan jo halvere portionen, hvis den skal serveret til morgenmad.

Har I lidt brød tilover, så kan I toppet det med hønsesalat, æggesalat, tunsalat, kyllingerilette, laksesalat eller skinkesalat. Eller kan I lave en god pariserbøf.

OPSKRIFT 2 stk.

Ingredienser

Kylling

2 stk. kyllingeoverlår eller 1 kyllingefilet

1 tsk. tørret oregano

1 tsk. tørret basilikum

10 dråber balsamico

1 fed hvidløg

1 tsk. olie

Salt + peber

 

Øvrigt

2 skiver godt brød

1 avocado

2 skiver serranoskinke

2 æg

 

Fremgangsmåde

  1. Enten kan I bruge 2 kyllingeoverlår, hvor I skær benet ud, eller I kan bruge 1 kyllingefilet.
  2. Start så med at marinere kyllingen. Bland olie, tørret oregano, basilikum, balsamico samt salt og peber sammen. Riv hvidløget og bland det i marinaden. Vend kyllingen i marinaden og stil den på køl 1 times tid – gerne længere.
  3. Når kyllingen er marineret færdig, steges den på en varm pande i lidt olie. Den skal have 6-7 minutter på hver side.
  4. Mens rister I brødet, steger serranoskinken (de skal ikke have mere end 1-2 minutter på hver side) og meget groft moser I avocadoen.
  5. Pocher æggene ved at koge en god portion vand i en gryde med lidt eddike. Slå 1 æg ud af gangen i en lille skål. Når vandet er godt varmt, det skal være lige under kogepunktet, piskes der i vandet så der skabes rotation.
  6. Når der er godt gang i rotationen, hælder I forsigtigt ægget i vandet og prøv at samle det med en ske. Lad ægget pochere i 3-4 minutter. Gentag med det andet æg.
  7. Kom den moste avocado ovenpå det ristet brød, kom et par skiver stegt kylling, stegt serranoskinke samt et pocheret æg. Jeg toppede med lidt karse og chili.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker snasket kanelsnegle med vaniljecreme og ostetopping