Grillet butterfly kylling med tomatsalat

Madplan uge 23

Det er endnu engang blevet lørdag, maj måned lakker mod ende og vi tager snart hul på både en ny uge og en ny måned. I skal som sædvanlig have næste uges madplan, som også bliver månedens første madplan.

På mandag er det 2. pinsedag og om det er noget folk fejrer, er jeg lidt i tvivl om. Det er ikke noget jeg tidligere har fejret, men i år skal vi holde pinsefrokost i familien, nu hvor påsken blev aflyst. Derfor består aftensmaden mandag af rugbrød med forskellige salater. Derudover består madplanen af risotto, lasagne, omelet og ikke mindst lidt grillmad med lækkert tilbehør.

Madplan uge 23

Mandag: Rugbrød med salater

Tirsdag: Grøn spaghetti med kødboller

Onsdag: Lasagne med tomatsalat

Torsdag: Grillet kotelet, tomatsalat og pommes Anna

Fredag: Omelet med rejer og asparges

Lørdag: Råris/blomkålsotto med tigerrejer

Søndag: Toast

Grundet pinsen tænker jeg, at mandagens aftensmad skal være rugbrød, eller I kan bage et grydebrød, med salater som hønsesalat, tunsalat, æggesalat, laksesalat eller måske en hjemmerørt skinkesalat. Derudover er det jo lækker at have med til frokost om tirsdagen.

Tirsdag kan I købe en stor portion hakket kyllingekød og lave grøn spaghetti med en masse grøntsager og kødboller. Onsdag kan I bruge den sidste del af det hakket kød til at lave lasagne. Til lasagnen kan I servere græsk salat og foccacia.

Torsdag står den på grillmad, da det gerne skulle være godt vejr. I kan grille en god kotelet og lave en tomatsalat til. Derudover kan I servere resterne af foccaciabrødet og måske lave pommes Anna og tzatziki.

Fredag kan I købe en stor portion tigerrejer hos fiskemanden og lave omelet med med rejer, spinat, feta og asparges – som denne. Den anden del rejer kan I bruge lørdag til at lave risotto som denne råris/blomkålsotto eller perlebyg/rårisotto, hvor I kan tilføje asparges, broccoli og ærter.

Søndag står den på toast – 2 stykker brød med skinke og ost – den holder altid. Enten kan I lave en helt almindelig toast på hvidt brød, I kan bruge rugbrød eller måske lave blomkålstoast eller grøntsagstoast.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillet butterfly kylling med tomatsalat