Koldhævede hvide bløde bamseboller

Banoffee Pie

Her får I lige opskriften på min fars yndlingskage, eller i hvert fald én af dem, og jeg forstår ham fuldt ud, for den smager fantastisk. En lækker sprød bund, karamel, bananskiver og flødeskum. Kagen toppes eventuelt med lidt hakket mørk chokolade og pekannødder – så er alle glade.

BANANTÆRTE MED KARAMEL OG FLØDESKUM – WHAT’S NOT TO LOVE?

Ej jeg må indrømme at denne kage ikke kun er min fars yndlings, den er faktisk også en af mine. Én ting er at den smager helt fantastisk, så er den tilmed også ganske nem at lave. Jeg tror faktisk de fleste kan være med her.

Jeg serverede kagen til dessert efter vores pinsefrokost forleden, og alle var vilde med den, så I kan sagtens give jer i kast med kagen. Jeg er sikker på den falder I god jord hos de fleste.

Jeg vil dog lige pointere at kagen på ingen måde er sund(ere). Den er fyldt med smør, karamel og flere andre lækkerier, som bestemt ikke er kalorielette eller lignende, men den smager så godt og er alle kalorierne værd – den kalder bare på et stykke til. Dog har jeg en lignende opskrift liggende på bloggen, som er uden smør, sukker og gluten, og den opskrift kan I finde her.

DULCE DE LECHE

Enten kan I vælge at købe en dåse dulce de leche (karamel) fra eksempelvis Tørsleffs, eller fra et andet mærke, eller I kan lave jeres egen. Køb en dåse kondenseret mælk, kom den i en stor gryde med vand (som hele tiden skal dække dåsen) og lad det simre i 3 timer. Tag dåsen op af gryden, lad den køle af 1 time eller 2, og så har I den lækreste dulce de leche.

I skal ikke bruge hele dåsens indhold til kagen, så gem resten i en tætlukket beholder og kom det ovenpå grød, skyr, pandekager, en boller eller lignende. Det smager så godt og skal endelig ikke gå til spilde.

OPSKRIFT 8 stk.

Ingredienser

Bund

150g digestive

75g smør

 

Øvrig

150-200g dulce de leche

2 bananer

2 dl cremefine 19%

1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepaste

2 spsk. flormelis (eller florsød)

Lidt hakket chokolade og nødder

 

Fremgangsmåde

  1. Hvis I ikke køber en færdiglavet karamel, så skal I starte med at lave karamel af den kondenseret mælk, så den kan nå at køle af.
  2. Lav bunden ved først at smelte smør med middelvarme, blend digestive-kiksene og bland de 2 ting sammen.
  3. Kom bagepapir i bunden af en 22cm springform eller i en tærteform og mas kikseblandingen i formen. Jeg har svært ved at få en kant på min kage, når jeg bruger en springform. Derfor har jeg også prøvet med en tærteform og det fungerer faktisk bedre.
  4. Bag bunden i en 180 grader forvarm ovn i 10 minutter og lad bunden køle helt af.
  5. Hæld karamellen ovenpå bunden, skær bananer i skiver og kom dem ovenpå karamellen.
  6. Pisk cremefine sammen med vanilje og flormelis til flødeskum og kom det ovenpå bananerne. Slut af med lidt hakket chokolade og nødder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede hvide bløde bamseboller