Agurkedressing - Passer perfekt til fisk

Drømmekage – svampet klassisk dansk kage

Drømmekage er en god gammel dansk klassikere. En kage som de fleste af os kender til, er vokset op med og som mange af os er ret glade for – ikke? Drømmekage er en af mine yndlings bradepandekager og der er ingen tvivl om at toppingen er det lækreste på kagen. Denne snaskede karamelliseret kokostopping, som bare smager helt fantastisk, skal man endelig ikke skal være nærig med. Skal man alligevel lave drømmekagen, så skal der dælme ikke være for lidt topping.

EN GOD KLASSISK DANSK KAGE TIL HELE FAMILIEN

I får her en opskriften til en lille portion drømmekage, men ønsker I at lave kage til lidt flere mennesker, så kan I doble op, og så passer det meget godt til en lille bradepande på ca. 30×20 cm. Altså man kan jo lige så godt lave en stor portion, nu hvor man alligevel skal i gang i køkkenet. Jeg er sikker på at venner, familie eller kollegaer ikke bliver utilfredse, hvis I tager et par stykker kage med til dem.

Må indrømme, at jeg faktisk ikke har bagt drømmekage ret mange gange. Jeg har bagt den et par gange som barn, men det var altid de der færdigblandet poser, men selv at bage den, er ret nyt for mig. Jeg vil dog våge at påstå, at den hjemmelavet er noget bedre end færdigblandingerne.

På bloggen ligger i forvejen en opskrift på drømmekage uden gluten og tilsat sukker. Derudover har jeg også en ‘sundere’ opskrift på kakaoudgaven af drømmekage; ‘den du ved nok’.

OPSKRIFT 8-10 stk.

Ingredienser

Bund

2 æg

90g sukker

125g hvedemel

0,6 dl mælk

30g smør

1 spsk. bagepulver

1 spsk. vanilje

 

Topping

100g smør

180g brun farin

100g kokosmel

0,3 dl mælk

1 spsk. sirup (kan undlades)

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at piske æg, sukker og vanilje sammen til en luftig hvid masse.
  2. Smelt smør i en gryde og tilføj mælk – blandingen skal være ‘lillefingervarm’.
  3. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål, si det i ægge/sukkerblandingen og vend det forsigtigt i massen. Tilføj derefter mælk og smør og vend også det forsigtigt i dejen.
  4. Kom bagepapir i en form på ca. 22×12 cm og kom dejen deri. Bag kagen ved 200 grader i ca. 18 minutter.
  5. Mens kagen bager, kan I lave toppingen. Kom alle ingredienser i en lille gryde og rør godt rundt til det er smeltet sammen.
  6. Kom fyldet ovenpå den bagte kage og stil den tilbage i ovnen i 5 minutter. Lad kagen køle lidt af i formen, inden I tager den ud og skær den til. Kagen skal lige nå at sætte sig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Agurkedressing - Passer perfekt til fisk