Drømmekage - svampet klassisk dansk kage

Fyldte kyllingelårfilet med kålsalat

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

I samarbejde med Frijsenborg er det denne gang blevet til denne skønne ret bestående af kyllingeoverlår, som jeg har fjernet ben og skind fra og fyldt dem med lidt blandet lækkerier. Der er ingen tvivl om at min yndlings udskæring på en kylling er overlåret. Der er så meget smag i den del og kødet er mørk og saftigt og jeg synes personligt det smager bedst, hvis man fjerner benet, da man på den måde kan gøre meget mere med udskæringen.

FYLDTE KYLLINGEINDERLÅR MED PARMESANOST, ASPARGES OG BASILIKUM – SVØBT I SERRANOSKINKE

Det lyder måske lidt besværligt at skære benet fra, men det er overraskende nemt. Man skære bare langt knoglen og skraber kødet fra. Det er gør heller ikke noget, hvis det bliver lidt grimt, for lårene skal alligevel fyldes, foldes og svøbes ind, så ingen ser, hvis udskæringen ikke bliver helt køn.

OPSKRIFT 2 pers.

Ingredienser

Kylling

4 kyllingeoverlår

8 friske grønne asparges

8-12 stk. basilikum

10-20g parmesan

4 skiver serranoskinke

Salt og peber

 

Salat

200g blandet spidskål

1 gulerod

2 forårsløg

5-6 radiser

1 håndfuld basilikum

3 håndfulde frisk spinat

 

Dressing

1 spsk. fromage fraiche

0,5 tsk. sennep

0,5 tsk. honning

0,5 tsk. hvidvinseddike

10g revet parmesanost

10-12 dråber citronsaft

0,5 tsk. salt + lidt peber

 

Fremgangsmåde

  1. Kyllingeoverlårene skal udbenes. Skær med en spids kniv langs knoglen, på begge sider, og skrab kødet af knoglen. Kødet vil hurtigt løsne sig fra benet.
  2. Skær eventuelt fedtet fra og riv skindet af – det er ganske nemt.
  3. Skær enderne af aspargesene og find basilikum og parmesanost frem.
  4. Læg kyllingestykkerne med ‘skinsiden’ nederst, strø salt og peber på indersiden, placer 2 asparges i midten af hver kyllingeoverlår, læg et par basilikum blade og strø en gavmild mængde revet parmesan over lårene. Fold dem sammen, læg et stykke serranoskinke på et spækbræt og rul hvert fyldt kyllingelår i 1 skive serranoskinke.
  5. Steg kyllingestykkerne på alle sider til skinken har taget farve. Kom lårene i et fad og stil dem i en 220 grader forvarm ovn i 10-12 minutter.
  6. Lav salaten ved at fintsnitte spidskål, forårsløg, basilikum og spinat. Skær gulerødder og radiser i finde stave og bland alle grøntsager sammen.
  7. Lav dressingen ved at røre fromage fraiche, eddike, honning, sennep, citronsaft, salt og peber godt sammen og vend det i kålsalaten.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drømmekage - svampet klassisk dansk kage