Tilbage i fitnesscentret - Tid til refleksioner om en meget afgørende dag i mit liv <3

Cremet vaniljecreme med frisk frugt – en vaskeægte sommerdessert

En utrolig lækker sommerdessert. Jeg er dog sikker på, at man sagtens kan spise den året rundt, men alligevel passer den perfekt til denne årstid. Desserten består af lidt blandet udskåret frugt, som egentlig kan være præcis den frugt, man selv foretrækker. Men melon, bær, æble, banan og lignende passer utrolig godt til. Derudover har jeg lavet den lækreste vaniljecreme til uden tilsat sukker.

EN SOMMERDESSERT TIL HELE FAMILIEN – MED BÆR OG VANILJECREME

Sommeren er godt i gang og diverse bær, melon og andre smagfulde frugter blomstrer i de lokale supermarkeder, og det skal man da benytte sig af. Denne dessert minder lidt om almindelig frugtsalat, men cremen er bare lavet lidt anderledes og er uden tilsat sukker. Jeg har brugt multisød fra EASIS, men I kan sagtens bruge almindelig sukker i stedet.

Cremen består af en hurtig ‘kagecreme’, som vendes i pisket cremefine 19%. Så står man med den lækreste cremet vaniljecreme, som man kan komme ovenpå alverden frugt. Topper man lige det hele med lidt hakket nødder og chokolade, så er jeg sikker på, at alle er glade.

Egentlig er denne vaniljecreme det man kalder en konditorcreme, bare uden tilsat sukker, så jeg er sikker på, at den sagtens kan bruges til meget andet. Har I en opskrift, hvori konditorcreme indgår, så kan I da lige prøve denne opskrift.

OPSKRIFT 6 pers.

Ingredienser

600-800g blandet frugt

2 æggeblommer

2 tsk. majsstivelse

3 dl mælk

1 vaniljestang

30g multisød (eller sukker)

200 ml cremefine 19%

 

Fremgangsmåde

 1. Start med at lave ‘kagecremen’. Kom æggeblommer og majsstivelse i en lille gryde. Pisk det sammen så der ingen klumper er i.
 2. Skrab vaniljekorn ud af vaniljen og kom det i gryden med multisød og mælk. Pisk det hele godt sammen. Stil det på blusset ved høj varme og pisk til massen er blevet helt tyk. Har I ikke multisød, kan I godt bruge flydende sødemiddel. Omring 1 tsk. men ellers er det bare at smage den til.
 3. Kom cremen i en skål eller tallerken og stil på køl. Husk at komme film over cremen, som skal røre ved selve cremen, så der ikke dannes kondens.
 4. Når kagecremen er blevet kold, pisker I cremefine til en lækker luftig flødeskum (I kan sagtens bruge almindelig piskefløde eller cremefine 38%).
 5. Tag kagecremen ud af køleskabet og pisk den hurtigt, så der ingen klumper er i. Vend flødeskum i kagecremen.
 6. I kan eventuelt smage vaniljecremen til med lidt flydende sødemiddel, hvis I godt kan lide den ret sød.
 7. Skær frugt i mindre tern, hak nødder og chokolade og server.

1 kommentar

 • Kristine

  Hvor mange kalorier tror du at der er i en portion creme? ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbage i fitnesscentret - Tid til refleksioner om en meget afgørende dag i mit liv <3