Sweet potato nachos med kylling – den lækrest mexikanske ret
Nachos! Jeg er ret vild med nachos, men spiser det efterhånden næsten aldrig, men det smager jo helt fantastisk. Lækre sprøde chips toppet med smeltet ost, lidt marineret kylling, lidt blandet grøntsager samt avocado og creme fraiche – det lyder jo lækkert. I princippet kan man jo sagtens undlade kylling eller bytte kyllingen ud med oksekød eller andet.
NACHOS MED MARINERET KYLLING, TOMATER, AVOCADO OG CREME FRAICHE
Denne omgang nachos er lidt anderledes i forhold til, hvis man bestiller nachos på en cafe, men ikke desto mindre, så smager det vildt godt. Jeg har byttet de sædvanlige nachos ud med hjemmelavet nachos/chips på søde kartofler. I må endelig ikke lade jer skræmme af de søde kartofler, hvis det normalt ikke er noget, som I bryder jer om. Som chips smager de så godt.
Jeg har lavet en hurtig portion pulled chicken med en hjemmelavet marinade. Det tager ikke mere end 15-20 minutter at lave denne pulled chicken, som man topper de hjemmelavet nachos med. Derudover har jeg toppet mine nachos med lidt friske grøntsager og creme fraiche, hvilket jeg synes fungerer godt, da det er lækkert og frisk.
OPSKRIFT 2 pers.
Ingredienser
2 søde kartofler
2 kyllingefileter
50g revet cheddar
1 tsk. olie
Salt og peber
50g peberfrugt
50g agurk
6 cherrytomater
1 håndfuld kål
1 avocado
1 lille rødløg
1 forårsløg
Marinade
1 lille løg
1 fed hvidløg
2 dl ketchup
1-2 spsk. eddike
1 spsk. honning
2 spsk. worcestershire sauce
2 spsk. paprika
1 spsk. spidskommen
1 tsk. salt
Evt. lidt chili
Fremgangsmåde
- Start med at tilberede kyllingen. Kom fileterne i en gryde med vand og salt og kog dem i 15 minutter.
- I mens laver I marinaden ved at fintsnitte løg og hvidløg og steg det på en lille pande i lidt olie i 2-3 minutter. Kom ketchup, sennep, eddike, worcestershire sauce, honning, paprika, salt og måske lidt chili på panden og lad det simre et par minutter. Tag marinaden af varmen.
- Skyl og rengør de søde kartofler og skær dem i meget tynde skiver. I kan eksempelvis bruge et mandolinjern.
- Skyl kartoffelskiverne i koldt vand – gerne af flere omgange – og tør dem grundigt. Vend skiverne i lidt olie og salt. Kom kartoffelskiverne på en bageplader med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 12-14 minutter.
- Mens kartoflerne er i ovnen, kan I rive de kogte kyllingefileter med 2 gafler og vend det i marinaden.
- Tag de tilberedte kartoffelskiver ud af ovnen. Placer dem på et stykke bagepapir ret tæt på hinanden, kom kyllingen ovenpå og top med revet cheddar. Kom det i ovnen i 5 minutter.
- Snit lidt tomater, agurk, spidskål, rødløg, avocado og forårsløg, som I kan toppe jeres nachos med.
- Når osten er smeltet, tager I nachos ud af ovnen og topper med de fintsnittet grøntsager samt lidt creme fraiche. Velbekomme.
Vi har spist denne skønne ret et par gange hen over sommeren, det er SÅ lækkert og noget man lige magter at spise i varmen