Madplan uge 26

Koldhævede gulerodsboller – bedste opskrift på bløde boller med gulerod

Lækre, luftige og velsmagende koldhævede gulerodsboller. Der er ingen tvivl om at jeg elsker hjemmebag, og det er absolut den bedste måde, at starte dagen med en lun hjemmebagt bolle. Jeg har næsten altid forskellige slags boller liggende i fryseren, så jeg på ganske kort tid altid kan lune en bolle, hvis jeg skulle få lyst.

KOLDHÆVEDE GULERODSBOLLER, SOM KAN FORMES AFTENEN FØR

Ikke nok med at dejen laves aftenen før, så skal bollerne også formes dagen i forvejen, hvilket gør det hele meget nemmere om morgenen. Når dejen er bikset sammen, hævet og foldet, kommer man dem i en bradepande og lader dem hæve i køleskabet til næste morgen. Det er en super nem måde at få hjemmebagte boller om morgenen.

Bollerne smager utrolig godt og består af ganske få og tilgængelige ingredienser. I dejen har jeg tilføjet en gavmild portion revet gulerod, hørfrø og solsikkekerner, som jeg synes fungere upåklageligt sammen, dog kan I sagtens bytte ud med andre kerner eller frø.

I forvejen har jeg en opskrift på hvide bløde bamseboller, som man ligeså laver og former aftenen før – det er altså bare en perfekt måde at få hjemmebag på, på en travl morgen. Jeg vil lige pointere at I med følgende opskrift, kan gøre på nøjagtig samme måde, bare nøjes med 10 gram gær, som i denne opskrift. Chokoladeboller, boller med chokolade og marcipan, banan/chokoladeboller, boller med revet æble, boller med kanel og rosiner og ikke mindst varme hveder, som minder ret meget om krydderboller.

OPSKRIFT 20 stk.

Ingredienser

5 dl koldt vand

10g gær

125g solsikkekerner

30g hørfrø

3 gulerødder

350g groft mel (grahamsmel, fuldkornshvedemel, fuldkorns speltmel eller lignende)

600g hvedemel

15g salt

1 tsk. honning

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at komme solsikkekerner og hørfrø i kold vand dagen i forvejen. Ellers giv dem et hurtigt opkog, og lad det ligge i det varme land i 15 minutter. Dræn vandet og stil til siden.
  2. Udblød nu gær i det kolde vand og tilføj kerner, honning, revet gulerod og alt melet. Kør dejen på køkkenmaskinen i 10 minutter. Tilføj salt og kør dejen videre på maskinen i 5-7 minutter, eller til dejen slipper siderne og bunden af skålen.
  3. Kom film og viskestykke over dejen og lad den stå på køkkenbordet 1 lille time.
  4. Hæld dejen på et oliesmurt bord og del den i 20 stykker. Form bollerne og kom dem i et fad, bradepande eller lignende (med bagepapir). Lad de formet boller i fadet stå på køkkenbordet 30 minutters tid og stil på køl.
  5. Næste morgen tages bradepanden/fadet ud af køleskabet og ovnen tændes på 210 grader.
  6. Når bollerne har stået ude i 30-45 minutter, kommes de i ovnen og bages i 20-22 minutter. I kan eventuelt strø lidt kerner på bollerne, inden I kommer dem i ovnen.
  7. Lad dem køle lidt af på en rist og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 26