Koldhævede gulerodsboller - bedste opskrift på bløde boller med gulerod

One pot spaghetti med kødboller

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Jeg er blevet ret glad for disse ‘one pot pasta’ retter. Det smager skønt, man kan variere det til uendeligheder, det er en god måde at få tømt ud i grøntsagsskuffen og så er det bare dejligt nemt og hurtigt at lave. Denne gang har jeg valgt at stege kødbollerne og løgene, men ellers skal alle grøntsager, spaghetti og de resterende ingredienser bare i en stor gryde og simre 15 minutters tid. ‘One pot pasta’ er noget af det nemmeste at bikse sammen og jeg tror at de fleste i husstanden vil synes om denne pastaret.

ONE POT PASTA MED KRYDREDE KØDBOLLER OG EN MASSE GRØNTSAGER

Denne ‘one pot pasta’ er denne gang lavet på spaghetti, eller fettuccine hedder det vist egentlig, men jeg er sikker på, at I sagtens kan bruge helt almindelig spaghetti. Faktisk er disse fettuccine lavet på bønner, men igen kan I sagtens bruge almindelig fettuccine – brug den slags spaghetti/fettuccine som I foretrækker.

Derudover består retten af små krydrede kyllingekødboller og en masse grøntsager. Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at jeg er ret vild med at tilføje en stor portion grøntsager i mine opskrifter, men synes I det er i overkanten, kan I jo sagtens undlade et par råvarer – eventuelt kan I tilføje mere spaghetti end jeg har gjort.

OPSKRIFT 3 pers.

Ingredienser

Kødboller

400g hakket kylling

1 løg

2 fed hvidløg

1 tsk. tørret oregano

1 spsk. tørret basilikum

1 håndfuld frisk basilikum

1 tsk. salt + lidt peber

 

Sauce

100g fettuccine

1 stor gulerod

1/2 squash

1 peberfrugt

1 løg

2 fed hvidløg

8 svampe

4 soltørret tomater

2 skiver serranoskinke

1 dåse flået tomater

2 spsk. tomatpure

2 dl mælk, madfløde eller mornaysauce 4%

1 håndfuld revet parmesan

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave kødbollerne ved at rive løg og hvidløg. Bland det sammen med det hakket kyllingekød, salt, peber, oregano og fintsnittet basilikum. Del farsen i 16-18 små kødboller og varm en gryde op med lidt olie.
  2. Steg kødbollerne ved høj varme. De skal ikke steges færdige, de skal bare have en stegeskorpe, så de kan give smag til rette. Kom de brunet kødboller i en skål.
  3. Skær løg i både og fintsnit hvidløg og steg det i gryden i 2-3 minutter.
  4. Mens skær I squash og svampe i skiver, peberfrugt i strimler, river guleroden på et rivejern og fintsnitter serranoskinke og de soltørret tomater.
  5. Kom alle ovenstående råvarer i gryden med de stegte løg samt kødbollerne, tomatpure, flået tomater samt mælk/fløde. Kom låget på og giv retten et opkog. Kom fettuccine i gryden, sæt låget på igen og lad retten simre i ca. 12 minutter eller til fettuccine er færdigkogte.
  6. Tag gryden af varmen tilføj revet parmesan og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber og server.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede gulerodsboller - bedste opskrift på bløde boller med gulerod