Snickerskage – den lækreste opskrift på en snasket snickerskage
Egentlig er min snickerskage flere år gammel. Det var en af de første kager jeg lavede, da jeg startede mit vægttab. Den har længe trængt til en lille makeover og nu er snickerskagen helt perfekt. Kagen består af en lækker luftig bund lavet på kikærter, saltet peanuts, en sød karamel lavet på dadler samt et godt lag chokolade – ja det lyder ret lækkert, ikke?
SNICKERSKAGE PÅ KIKÆRTER MED KARAMEL, SALTET PEANUTS OG CHOKOLADE
Jeg elsker alle opskrifter med peanuts, karamel og chokolade – det er bare en helt fantastisk kombination, som holder hver gang. Denne snickerskage er ingen undtagelse og den smager fantastisk. Det er egentlig lidt underligt for selve snickersbaren, har aldrig rigtig sagt mig noget, men mine snickers kager/bidder/kugler mm. er jeg vilde med. Men altså nødder, karamel og chokolade – det er jo bare en sikker vinder.
På bloggen ligger i forvejen et par ‘snickers’ opskrifter som denne snickers cheesecake, snickerskugler, snickers grød og ikke mindst snickers bidder.
OPSKRIFT 15-16 stk.
Ingredienser
Bund
250g kogte kikærter
15 dadler
2 spsk. peanutbutter
60g havregryn
1,5 dl mælk
40g perfect fit (eller 1 tsk. flydende sødemiddel)
1/2 tsk. natron
1 spsk. bagepulver
Karamel:
200g friske dadler
3 spsk. vand
Evt. 1 spsk. karamelsauce fra Easis eller bodylab (kan undlades)
Øvrigt
3 store håndfulde saltet peanuts
100g mørk chokolade
1 spsk. kokosolie
Fremgangsmåde
- Start med at lave bunde ved at komme de kogte kikærter i en foodprocessor sammen med mælk, havregryn, dadler, peanutbutter, perfect fit, bagepulver og natron og blend til en homogen masse.
- Kom dejen i en form på ca. 24×20, kom de saltet peanuts ovenpå dejen og tryk dem lidt ned. Bag kagen i en 200 grader varm ovn i 20-25 minutter. Lad den efterfølgende køle af.
- Mens kagen er i ovnen, kan I lave karamellen. Fjern stenene fra dadlerne og kom dem i foodprocessoren sammen med vand. Lad det køre i blenderen, indtil det er blevet til en lind masse. Tilsæt til sidst eventuelt karamelsaucen.
- Når kagen er kølet af, topper I med karamellen og stiller kagen på køl. I kan også komme den i fryseren for en kort stund, det går noget hurtigere.
- Når kagen er helt kold, smeltes den mørke chokolade sammen med kokosolie. Hæld den smeltet chokolade over kagen og stil den på køl indtil chokoladen er stivnet.
- Til sidste skal kagen bare skæres i små stykker og nydes! Glæd jer – den smager så godt.
Hej Camilla
I fremgangsmåden står der at der skal æg i, men i ingredienslisten er der ikke skrevet æg