10 mest populære indlæg i juni 2020

Gulerodskage lavet på kikærter – toppet med en ostecreme

Gulerodskage er noget af det lækreste. En svampet krydrede luftig kage, fyldt med revet gulerod og toppet med en skøn ostecreme. Sådan lyder opskriften på en helt almindelig gulerodskage, men selvom denne opskrift viger lidt fra den traditionelle opskrift, så er denne gulerodskage helt forrygende og både smager og ligner overraskende meget en helt almindelig gulerodskage.

EN LÆKKER SVAMPET GULERODSKAGE

Den lækreste svampet gulerodskage, toppet med en cremet ostecreme smagt til med vanilje og citron. Denne gulerodskage er lavet på kikærter, hvilket er helt genialt at bage med, da kagerne bliver utrolig lækre. Kagen er krydrede med de gængse krydderier, som man normalt kommer i en gulerodskage, men ingrediens listen er noget anderledes i forhold til en helt normal gulerodskage. Kagen er glutenfri og samtidig uden tilsat sukker og jeg kan love jer for, at den smager helt fantastisk.

Her på bloggen ligger i forvejen en opskrift på gulerodskage, en gulerodskage med øl og honning, samt en græskarkage, som på mange måder minder om en gulerodskage. Jeg har også en opskrift på raw gulerodskugler.

OPSKRIFT 9 stk.

Ingredienser

Bund

170g kogte kikærter

10 dadler

2 gulerødder

40g havregryn

25g perfect fit

1 dl mælk

1/2 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

2 spsk. kanel

1/2 tsk. kardemomme

 

Ostecreme

200g philadelphia light

30g kærgården let eller blødt smør (kan undlades)

4-5 spsk. florsød eller flormelis

1 spsk. vaniljepaste

Lidt citronsaft og revet citronskal

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at komme de kogte kikærter i en foodprocessor og blend til en lind masse uden klumper.
  2. Tilføj dadler, mælk, havregryn, perfect fit, bagepulver, natron, kanel, kardemomme og blend til en homogen masse. I kan eventuelt lige smage kagen til med lidt flydende sødemiddel, hvis I godt kan lide jeres kage (meget) sød.
  3. Riv gulerødderne på et rivejern og vend dem i dejen evt. sammen med lidt hakket valnødder.
  4. Kom dejen i en form på ca. 20×20 cm., med bagepapir, og bag kagen i en 200 grader forvarm ovn i ca. 20 minutter. Lad kagen køle helt af på en rist.
  5. Når kagen er blevet kold, piskes philadelphia, kærgården, florsød, vanilje samt et par dråber citronsaft og lidt revet citronskal.
  6. Smør cremen på den afkølet gulerodskage og top eventuelt med lidt revet citronskal og hakket mandler.

14 kommentarer

  • Heidi

    Hvor mange kalorier indeholder den ialt 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorrit

    Lyder virkelig lækker og vil prøve opskriften, men hvad er perfect fit?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Kan kun anbefales 🙂 Det er et sødemiddel produkt fra Easis. Men du kan sagtens bruge flydende sødemiddel i stedet, du skal barer ikke bruge lige så meget.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie

    Den ser mega lækker ud.
    Kan den fryses? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Den er så lækker. Jeg har ikke prøvet at fryse den, men det tror jeg sagtens man kan, dog vil jeg undlade at smøre ostecremen på, hvis den skal fryses 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

    Super lækker kage, men…..den blev ca 1 cm høj og slet ikke så fin som din kage. Blev også lidt meget på den klæg side.
    Hvad gør jeg forkert?
    1 mill x tak for de super fine lækre og meget inspirerende opskrifter.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Hej Sanne
      Det virker nok nok underligt. Har du måske brugt 1 for stor form?
      Hvis du har fulgt opskriften, burde den ikke blive klæg – det har jeg ikke før oplevet. Normalt vil jeg tro, at du måske har glemt noget i opskriften som eks. bagepulver, ellers ved jeg ikke helt ;-(
      Men virkelig øv kagen ikke blev som den skulle. MEN tusind tak for de søde ord, håber det lykkedes bedre næste gang <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ania Larsen

    Hej, du bruger altid PerfectFit, vil det være samme mængde hvis nu man bruger sødestof sucralose?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Det kender jeg desværre ikke til, så jeg er ikke sikker, men tænker du kan prøve med samme mængde og smage på dejen mens den er ‘rå’ og evt. tilføje mere sødemiddel, hvis det skulle være nødvendigt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Hej 😊 måske et dumt spørgsmål, men hvad skal man gøre med gulerødderne?🙈

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Hehe, overhovedet ikke – den smuttede 🙂 Men nu har jeg rettet opskriften til.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Hej! Det ser så lækkert ud! Hvor mange kalorier er der ca i et stykke? 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Hej 🙂 Jeg er ikke helt sikker, men vil tro der er omkring 130-140 pr. stykke – med ostecremen!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 mest populære indlæg i juni 2020