10 mest populære indlæg i juni 2020

Sundere gulerodskage lavet på kikærter – toppet med en ostecreme

Gulerodskage er noget af det lækreste. En svampet krydrede luftig kage, fyldt med revet gulerod og toppet med en skøn ostecreme. Sådan lyder opskriften på en helt almindelig gulerodskage, men selvom denne opskrift viger lidt fra den traditionelle opskrift, så er denne gulerodskage helt forrygende og både smager og ligner overraskende meget en helt almindelig gulerodskage.

EN LÆKKER SVAMPET GULERODSKAGE

Den lækreste svampet gulerodskage, toppet med en cremet ostecreme smagt til med vanilje og citron. Denne gulerodskage er lavet på kikærter, hvilket er helt genialt at bage med, da kagerne bliver utrolig lækre. Kagen er krydrede med de gængse krydderier, som man normalt kommer i en gulerodskage, men ingrediens listen er noget anderledes i forhold til en helt normal gulerodskage. Kagen er glutenfri og samtidig uden tilsat sukker og jeg kan love jer for, at den smager helt fantastisk.

Her på bloggen ligger i forvejen en opskrift på gulerodskage, en gulerodskage med øl og honning, samt en græskarkage, som på mange måder minder om en gulerodskage. Jeg har også en opskrift på raw gulerodskugler.

OPSKRIFT 9 stk.

Ingredienser

Bund

170g kogte kikærter

10 dadler

2 gulerødder

40g havregryn

25g perfect fit

1 dl mælk

1/2 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

2 spsk. kanel

1/2 tsk. kardemomme

 

Ostecreme

200g philadelphia light

30g kærgården let eller blødt smør (kan undlades)

4-5 spsk. florsød eller flormelis

1 spsk. vaniljepaste

Lidt citronsaft og revet citronskal

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at komme de kogte kikærter i en foodprocessor og blend til en lind masse uden klumper.
  2. Tilføj dadler, mælk, havregryn, perfect fit, bagepulver, natron, kanel, kardemomme og blend til en homogen masse. I kan eventuelt lige smage kagen til med lidt flydende sødemiddel, hvis I godt kan lide jeres kage (meget) sød.
  3. Kom dejen i en form, med bagepapir, på ca. 20×20 cm. og bag kagen i en 200 grader forvarm ovn i ca. 20 minutter. Lad kagen køle helt af på en rist.
  4. Når kagen er blevet kold, piskes philadelphia, kærgården, florsød, vanilje samt et par dråber citronsaft og lidt revet citronskal.
  5. Smør cremen på den afkølet gulerodskage og top eventuelt med lidt revet citronskal og hakket mandler.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 mest populære indlæg i juni 2020